avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... contractul de comodat pentru obtinerea CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

contractul de comodat pentru obtinerea CI

Buna seara,
am urmatoarele probleme si as dori sa ma ajute cinva cu informatiile corecte ca sa inteleg ce trebuie sa fac mai departe:
- imi expira termenul de valabilitate al CI in februarie
- m-am casatorit si trebuie sa imi schimb numele
- domiciliul de pe actuala carte de identitate nu mai este valabil in sensul ca nu mai locuiesc acolo
in consecinta ce inteleg foarte clar este ca trebuie sa imi scot o noua carte de identitate.
in prezent locuiesc intr-un apartament inchiriat dar nu am inca incheiat nici un act cu titlu locativ si proprietarul este foarte reticent la absolut toate variantele de inregistrare a mea la politie la adresa respectiva. nu vrea contract de inchiriere pt ca e luat la ochi de fisc si trebuie sa plateasca impozit, contract de comodat nu vrea ca nu are control asupra chiriei, fiind un contract de imprumut a locuintei fara bani samd. in final pare sa incline catre contractul de comodat dar nu vrea la notar ci doar sub semnatura privata.
intrebare1: este valabil acest contract de comodat sub semnatura privata pebtru obtinere carte de identitate cu domiciliul la adresa mentionata in contractul de comodat sau trebuie legalizat in fata notarului public?
intrebare 2: daca este necesara legalizarea la notar a contractului de comodat ce acte trebuiesc? am citit pe intrenet ba ca trebuie,pe langa contractul de proprietate in original, si extras de CF, ba ca nu ...
intrebare 3 : ce pot sa fac in cazul in care proprietarul nu vrea sa mearga la notar. am incercat varianta sa ne mutam in alta parte insa e greu pt noi cu banii, toti cer, in schimbul unui act de inchiriere inregistrat la fisc, chirii in avans si garantii de tot felul ... nu ne permitem.
multumesc anticipat pentru rapuns si astept !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:34, 22 Decembrie 2011
Va rog sa va abtineti de la afirmatii de genul acesta - referitor la sustinerea evaziunii fiscale. In nicio propozitie nu i-am spus sa nu accepte contractul de inchiriere pentru ca e mai folositor contractul de comodat.

Utilizatorul a pus o intrebare, eu am i-am raspuns - atata tot.

@eugen 82, cred ca ati pierdut din vedere subiectul si intrebarea initiala.
Dvs vreti musai sa se faca contract de inchiriere cand proprietarul nu vrea sa incheie un astfel de contract ?
imi pare rau ca s-au iscat aici acuzatii. evaziunea fiscala nu este incurajata de moderator, cel mult de mine ca accept situatia si in principal de proprietar care o impune. am primit raspunsurile la problemele care ma interesau si intr-adevar, intrebarea mea era legata contractul de comodat. proprietarul refuza contractul de inchiriere avand motivele lui, intemeiate sau nu.
buna seara din nou!
revin foarte confuzata si cu intrebari noi referitoare la subiect schimbare carte de identitate.
am reusit sa ajung intr-un final vineri la nitar cu proprietarul si am semnat un contrsct de comodat pe 2 ani, avand ca obiect locuinta. am inclus si clauza de denuntare unilaterala a contractului de catre oricare dintre parti cu notificare inainte cu 30 zile. citind acum din nou lista documentelor necesare pentru schimbarea buletinului, ma confuzez de-a binelea :(. taman ce imi luasem grija de pe cap ca daca am contract de comodat cu proprietarul ( care a si plecat din tara deja) nu mai trebuie sa se prezinte la politie si uitati ce scrie aici :
[ link extern ] >
la mine situatia este, asa cum v-am mai spus, de dubla necesitate: m-am casatorit si imi schimb numele, domiciliul din cartea actuala de identitate nu mai este valabil. ( mai urmaza si a 3 -a aceea ca imi expira cartea in februarie 2012). uitati-va va rog la cele doua( trei) situatii la documentele necesare pt fiecare situatie in parte si spuneti-mi va rog ce sa fac ? daca intr-adevar pt schimbarea domiciliului am nevoie de prezenta sau de declaratia proprietarului ???

aaaa,si inca ceva, stiti cumva unde se plateste contravaloarea CI in caz de schimbare? ca nici cu asta nu mi-e clar. am interbat la CEC si au zis ca nu la ei ... :(

va multumesc amticipat si astept rapuns cat de curand posibil
Prin semnarea contractului (si) in fatza notarului, proprietarul si-a dat acordul ca dvs. sa locuiti in apartamentul pe care il detine.
Nu mai este nevoie sa vina sa semneze si pe cererea pe care o veti completa dvs, asa ca stati linistita :)

Pe langa contractul de comodat in original si copie mai aveti nevoie de:

- actul de identitate si cartea de alegator, daca o mai aveti
- certificatul de nastere, original si copie;
- certificatul de casatorie, original si copie;
- certificatele de nastere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, daca aveti, in original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei, pe care o platiti la Serviciul Impozite si taxe;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei - si aceasta taxa o puteti plati tot la Impozite si taxe, daca nu mai vreti sa umblati si dupa timbrul fiscal.

Completare
In alte orase, mai ''rasarite'' probabil decat cel in care locuiesc eu sau cu alt mod de organizare in Primarie, taxele se pot plati la ghiseu la Evidenta.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Cum obtin c.i.? nu detin proprietate cecilia68 cecilia68 Am o mare,foarte mare problema,nu am pe nimeni,parinti,frati,etc.,locuiesc in chirie,proprietarii nu doresc sa ma ia in spatiu,de altfel nu sunt nici in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate noua pentru chiriasi in alta localitate salmirox salmirox Cartea de identitate imi expira in curand si am unele nelamuriri , locuiesc cu un copil cu chirie in Timisoara unde suntem angajati , iar adresa din actuala ... (vezi toată discuția)