Alin Popescu a scris:
IP-ul dumneavoastra este o data cu caracter personal, conform legislatiei romane: vezi legea 677 din 2001. Prin urmare, divulgarea unor astfel de date este supusa legislatiei in cauza, iar incalcarea legii este sanctionata.
1. O adresa IP poate fi considerata o data cu caracter personal doar daca aceasta poate fi corelata in mod neechivoc cu o persoana (suplimentar, este necesar sa faceti aici distinctia necesara intre un personaj virtual, utilizator anonim al unui serviciu electronic si o persoana reala [natural person]) . Altfel, dupa cum bine stiti, adresa IP identifica un dispozitiv electronic, nu o persoana reala.
2.1. Ramane un mister pentru mine care este parcursul logic prin care ati reusit sa puneti un semn de echivalenta intre posesorul unui blog personal si un operator de date cu caracter personal. Conform acestei opinii, ar trebui ca toti posesorii de bloguri sa se inregistreze ca operatori de date cu caracter personal. [Persoana fizica posesoare a unui blog personal] ar putea fi considerata [operator de date cu caracter personal] daca ar impune ca doar vizitatorii care in prealabil s-au identificat in mod neechivoc cu o persoana reala sa poata publica comentarii. Well, sa observam ca nici Avocatnet si nici alte forumuri / bloguri / situri de socializare nu pretind astfel de lucruri. Daca m-ati urmarit pana aici, veti fi inteles deja ca nu intre utilizatorul "Alin Popescu" de pe forumul avocatnet, si o eventuala persoana reala cu acelasi nume nu se poate stabili neaparat o corelatie la nivel juridic. Asa cum utilizatorul cga43 poate fi Csaba Giorfy Antal, sau o cu totul alta persoana (nu e nevoie sa editati postul).
2.2. Din expunerea Dvs lipseste demonstratia minim necesara a faptului ca posesorul acestui blog personal colecteaza [programatic] un ansmblu de date care duc / pot duce la identificarea fara echivoc a unei persoane reale. Ori, in contextul mentionat, mi-e teama ca la nivel tehnic acest lucru este posibil doar cu concursul explicit al furnizorului de servicii care asigneaza o adresa IP a acestui vizitator.
3. Nu exista prejudiciu. Revedeti in acest sens prevederile legii la care faceti referire. Desi daca, in opinia Dvs, initiatorul topicului ar trebui incurajat in ideea ca are sanse sa se adresezez instantei cu o astfel de "cauza", i-ar putea veni in anumite circumstante ideea de a-si ataca singur dispozitivul electronic, asa, de dragul de a proba existenta unui prejudiciu.
4. Astept cu interes ziua in care toti vom putea actiona in judecata Google pentru ca scaneaza toate mailurile personale, fara nici o exceptie.
................ E Androidul cu care / de pe care ma leg la banca. Daca reusiti sa extrageti "datele bancare" din el, va rog sa-mi lasati 20 de lei in cont pentru tigari. Multumesc.
1. Nu e androidul dumneavoastra, e conexiunea dumneavoastra Digi.Net.Mobil. Spune orasul din care sunteti si chiar strada pe care locuiti. Si banuiesc faptul ca e o conexiune cu IP dinamic. Prin urmare, de cate ori va conectati la internet, capatati un alt IP. Daca e un IP fix, e rau ca il faceti public pe net. :)
1.a. Cum, nu e Androidul meu? Vreti sa spuneti ca o adresa IP si un dispozitiv electronic nu sunt corelabile in mod explicit?
1.b. Faceti o confuzie. Doar prin adresa IP nu se poate identifica cu precizie locatia fizica unde se afla dispozitivul electronic ("strada pe care locuiesc", cum spuneti Dvs). Identificarea locatiei se poate face in conjunctie cu un un dispozitiov GPS, atasat dispozitivului electronic. Observati ca pana la urma este, totusi, Androidul meu cel care ajuta la acest tip de localizare, nu pur si simplu conexiunea mea la Digi Net Mobil. Ar fi trebuit sa va dati seama de asta chiar din definitia serviciului -net mobil. Port cu mine acelasi IP indiferent unde ma aflu, cu conditia sa am semnal 3G. IP-ul este dinamic, dar se schimba doar atunci cand intervin deconectari accidentale - lipsa semnal, dispozitivul nu mai are baterie, etc. Ce nu se vede din exterior este faptul ca acest Ip nu este asignat direct dispozitivului. Adresa dispozitivului este una locala (privata), de tip 10.1.x.x.
Este evident ca am postat propria adresa IP doar pentru a contracara concluziile fortate mesajul isterizant al unuia dintre utilizatori (OMG! OH NOES! GEE THAT'S BAD)
E plina lumea de hackeri si de potential pagubiti. Oare vine sfarsitul lumii?