avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez acum m-au programat la rar pe 8 ian
Cel mai recent răspuns: cristinaruxanda , utilizator 16:32, 29 Decembrie 2011
Cum se poate afla daca s-a platit sau nu vreo taxa pentru o masina? Am o masina fabricata in 2007. Prima inmatriculare in Ianuarie 2008, proprietar o firma de leasing. In octombrie 2008 proprietar devine o persoana juridica iar in noiembrie 2010 masina trece la o persoana fizica (adica eu). Persoana juridica de la care am achizitionat-o nu a achitat nicio taxa, eu nici atat. Cum aflu daca firma de leasing a platit asa ceva?
Daca s-a inmatriculat masina in 2008, fiind noua, s-a platit taxa de poluare. Taxa de poluare s-a platit si pentru masinile noi cand se inmatriculeaza in Romania. Trebuie sa luati legatura cu primul proprietar care a inmatriculat primul masina daca a achitat taxa de poluare.
Firma de leasing a achitat taxa de prima inmatriculare cu banii proprietarului care a facut leasingul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ovidiu_bnp ovidiu_bnp Buna ziua Azi am cumparat o masina second-hand fabricatie 2008 . Prima ei inmatriculare in Romania a fost pe 20.12.2008 pe firma . Cel de la care am ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare 2012 stefanitaorzan stefanitaorzan Buna Ziua Pentru o masina din dec 2006 pe care am achizitionat-o in dec 2006 in leasing si pentru care se termina leasingul in ian 2012 motor 1461 cm3, ... (vezi toată discuția)