avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca si se impart la numarul lor. Acest salariu mediu brut se impoziteaza?
Ce sunt concediile sociale pentru ca eu nu am gasit nimic pe net legat de acest subiect ? Aveti o baza legala spre care ma puteti indruma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 13 Martie 2011
Buna ziua, am si eu o nedumerire... care e salariul mediu pe unitate? Cel brut sau cel net?

Am inteles urmatoarele:
1) se aduna salariul (brut sau net?) total al angajatilor, si se imparte la numarul lor;
2) salariul mediu este ne impozitabil; (deci salariul brut?)
3) am drept absolut la acesti bani.

Mai concret, care varianta e adevarata?
a. salariu net 25000, 25 angajati = 1000lei;
b. salariu brut 370000, 25 angajati = 1500lei.

Multumesc anticipat!
Se ia in calcul salariul brut .
Va multumesc pt. raspuns si vreau sa va mai intreb ceva.
Salariul mediu l-au impozitat. Au zis ca asa cere statul. Probabil sunt mitocani.

In urma cu cateva zile a decedat tatal meu, si vreau sa va intreb daca acest salariu mediu este valabil chiar daca beneficiez de ajutorul de la stat.
Acordarea ajutorului de nastere nu este conditionata de nerealizarea altor venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccmn 2011-2014 mai este in viguare? giomoco giomoco In anul 2008 eram angajata si am intrat in CIC. Am solicitat firmei respective plata ajutorului de nastere, constand intr-un salariu mediu brut pe unitate, ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere ContSters76877 ContSters76877 Buna ziua! Am nascut in august 2008. Am depus cerere pentru prima de nastere in septembrie 2008 la registratura spitalului in care lucrez. Pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate in ccmun 2007-2010 Ank27 Ank27 Buna! Ar putea sa imi explice cineva mai clar art 66 din ccmun 2007-2010..sa inteleg ca in prima luna de concediu de maternitate salariata va primi un salariu ... (vezi toată discuția)