avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare la publicatie de vanzare imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Executare la publicatie de vanzare imobiliara

Pe data de 30.12.2011 am primit acasa aceasta publicatie unde mi se comunica ca pe data de 10.02.2012 ar avea loc licitatia casei mele.
Din cate stiu eu in termen de 15 zile se poate face contestatie la executare,dar aceasta nu se numeste executare ci publicatie .Mai mult decat atat nu are nici o eroare de procedura sau nu vad nici una e corecta adresa,cf-ul tot ?
Ce mai pot face in cazul acesta sa opresc licitatia?
Va multumesc anticipat.
ce trebuie sa il pun pe executor sa imi dea cand imi comunica raportul de evaluare si in baza carui articol se prelungeste termenul de contestatie a acestuia pt ca nu am gasit nimic cu referire la asta.:((
Daca nu v-a fost comunicat raportul de evaluare, sunteti in termen. pregatiti-va sa platiti onorariul de expertiza pentru un nou raport de evaluare, cam 2-3000 lei, daca sunteti norocoasa.

cat despre nulitate, nu este nicio nulitate. Necomunicarea raportului de evaluare este sanctionata doar prin faptul ca nu incepe sa curga termenul de decadere de 15 zile in care puteti formula contestatia.

D-le avocatcivil, cititi cu atentie art. 8 OG 51/2008, se refera exclusiv la situatiile in care legea speciala prevede acosradrea de asistenta judiciara. Nu avem asa ceva ptr contestatia la executare.
In plus, avem institutia reintoarcerii executarii, daca se admite contestatia, contestatorul nu este prejudiciat.
De asemenea, cel prejudiciat de intarziere, creditorul, ramane fara posibilitatea de a isi repara prejudiciul creat de intarzierea executarii din banii de cautiune. Lipseste de continut institutia cautiunii. Ar trebui sa plateasca judecatorul cautiunea, ptr debitor, daca admite o astfel de cerere.
Din punctul meu de vedere acordarea de ajutor public judiciar ptr plata cautiunii este o ineptie juridica.

1.adica de ce sa plateasca un nou raport?
2. lipsa convocare=lipsa citare=nulitate;) acum tre vazut daca-i relativa ori absoluta
3. og 51/2008 se refera la procedurile JUDICIARE:D..iar daca dvs apreciati ca o contestatie excede..ce sa zic!
4. scutirea de la plata nu inseamna lipsa ei..ci ea se presupune avansata de stat..
de aia cel ce cade in pretentii in ceea ce priveste tjt plateste taxa ..sa zicem chiar daca reclamantul a fost scutit..
5. daca insistati si insistati ma intalnesc cu dvs la jud sect 1 si va pun sa stati la coada pentru copierea unei incheieri prin care cineva a fost scutit pt 80 000 ron cu titlu de cautiune
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
ContSters230219, utilizator
1. Ptr ca o expertiza extrajudiciara nu poate fi rasturnata decat printr-o expertiza judiciara. stiti cu siguranta care sunt tarifele expertilor judiciari. :)
2. nu este adevarat. Sunt zeci de spete pe net, le puteti cauta, sactionea este repunerea in termenul de cotestatie. Nulitatea presupune un prejudiciu ce nu poate fi inlaturat altfel, ori tocmai contestatia rezolva respectiva problema. M-am mai contrat cu un confrate pe forumul asta pe aceeasi tema, s-a docuentat si mi-a dat dreptate.
3.FALs, cititi atent Art. 8^1. - Ajutorul public judiciar se acorda, potrivit prezentei ordonante de urgenta, independent de starea materiala a solicitantului, daca prin lege speciala se prevede dreptul la asistenta judiciara sau dreptul la asistenta juridica gratuita, ca masura de protectie, în considerarea unor situatii speciale, precum minoritatea, handicapul, un anumit statut si altele asemenea. În acest caz, ajutorul public judiciar se acorda fara îndeplinirea criteriilor prevazute la art. 8, dar numai pentru apararea sau recunoasterea unor drepturi sau interese rezultate ori aflate în legatura cu situatia speciala care a justificat recunoasterea, prin lege, a dreptului la asistenta judiciara sau la asistenta juridica gratuita.
4. sunt spete in care instanta a decis scutirea totala, cu incalcarea flagranta a art.7 og 51/2008;
5. va aduc si eu 100 de spete in care s-a respins cererea de acordare. No, daca un judecatort da o solutie tampita, nu inseamna ca asa e corect.
deci avem o nulitate relativa:D..fie ca-i cu..lipsa convocare, fie ca avem alte obiectiuni (ex. valoare etc etc)

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare - trebuie ceruta si suspendarea obligatoriu? seldom seldom Buna ziua, Am o intrebare referitoare la executarea pe un bun imobil. Daca facem contestatie la executare, trebuie sa cerem obligatoriu si suspendarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita ! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , Am o somatie de la executor ptr plata unei sume de bani nu f mare , cam 7 mii euro .Eu m-am obligat sa platesc suma in [b]solidar [/b]cu alte 3 ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)