avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma poate obliga sa semnez un act aditional de reducere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma poate obliga sa semnez un act aditional de reducere a salariului daca sunt insarcinata?

Buna ziua!
Sunt insarcinata in 5 luni si un pic si seful meu, dupa ce a recurs la toate meschinariile posibile, a ajuns la o noua revelatie: sa-mi reduca salariul pt ca nu mai sunt asa eficienta, pentru vechimea mea.....
Asta dupa ce, cand l-am anuntat ca sunt insarcinata, mi-a luat sporul de conducere (fabuloasa suma de 2 mil pe hartie), ca masura pentru „reducerea stresului la locul de munca”. (pe bune, asa a scris in decizie!).
Acum a gasit o noua gaselnita, vrea sa imi pregateasca un act aditional de reducere a salariului. In conditiile in care de pe 20 decembrie vreau sa intru in concediu prenatal, in ultima instanta l-as semna, pt ca mai e vorba de 2 luni, dar vreau sa stiu daca ma poate obliga sa semnez acest act aditional. In mod normal, nu as fi acceptat si ar fi insemnat ca imi dau demisia, dar in situatia actuala nu stiu daca ma poate obliga sa imi dau demisia sau sa semnez acest act.
Sa nu va inchipuiti ca am un salariu fascinant, in prezent am 13 mil pe hartie si probabil ar vrea sa mi-l reduca la 10, cat e minimum, cat au si noile mele colegele carora le face contract maine (eu am 3 ani jumatate vechime).
As vrea sa stiu ce pot face, pt ca este ingrozitor de nesimtit cu toti angajatii care vor sa plece si fiecaruia i-a facut cate o mojicie (uneia i-a redus salariul pe ultima luna cu 60 %, ca „nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu”, pe alta a obligat-o sa intre in concediu si pe urma a chemat-o in preaviz, si multe altele.....).
Va multumesc anticipat pt ajutor.
O zi mai buna ca a mea va doresc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:20, 23 Ianuarie 2009
Legea nu prevede cine sa faca parte dintr-o comisie de cercetare disciplinara, ci doar faptul ca angajtorul numeste o comisie.
In cazul expus, este vorba de subiectivismul comisie de disciplina ... salariata respectiva avea posibilitatea de a contesta in instanta decizia de sanctionare disciplinara, in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei.
Angajatorul numeste o comisie disciplinara.
De obicei angajatorul sau Directorul General este presedintele acestei comisii.
Comisia analizeaza faptele, declartiile si in procesul verbal al cercetarii disciplinare formuleaza, cu titlu de recomandare, propunerea de sanctionare. Presedintele comisiei este cel care stabileste sanctiunea si emite decizia de sanctionare.
Pentru aceeasi abatere nu se dispune decat o sanctiune siciplinara si in mod normal trebuie dat avertisment pentru prima abatere.
@ nikol.ilea
Angajatorul este persoana fizica sau juridica care angajeaza ... prin urmare, nu poate face parte din comisia de cercetare disciplinara decat in situatia in care este persoana fizica ;)

Comisia propune aplicarea sau neaplicarea unei sancţiuni disciplinare după finalizarea cercetării, iar conducatorul unitatii va emite decizia de sanctionare.
Angajatorul reprezentat ca Administrator sau Director General/Executiv nu ca societate/institutie in sine.
CCMUNN vorbeste de Comisia de cercetare disciplinara, dar nu precizeaza din cine si din cate persoane sa fie, deci poate fi si numai o singura persoana asa cum zice Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara-studiu de caz ContSters109653 ContSters109653 Referat pentru abatere disciplinara. Reducerea salariului Gabriela Dita Intrebare: In data de 08 iulie ac., in urma unui referat de abatere disciplinara, ... (vezi toată discuția)
act aditional la contractul de munca reludd reludd Va consult intr-o problema legata de o discutie pe care am avut-o cu inspectorii de munca. La incheierea contractului individual de munca, dupa parcurgerea ... (vezi toată discuția)