avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa angajare in perioada somajului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa angajare in perioada somajului.

am fost in somaj din luna martie 2008.de 2 zile sunt angajat la o firma care mi-a facut contract pe durata determinata(2 luni)cu posibilitate de prelungire.daca nu mai prelungeste contractul, mai am dreptul la somaj? si o a doua intrebare este daca dupa angajare din somaj nu se acorda o treime din somaj in afara de salariu. multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cristisort , utilizator 13:23, 2 Martie 2010
vr_elna a scris:

o problema asemanatoare am si eu.
din 1 aprilie mi-am schimbat locul de munca si astazi m-au anuntat ca nu ma mai pot tine si de la 1 mai trebuie sa plec.
pana la noul loc de munca am lucrat in alta parte timp de 1 an si jumatate( pana pe 27 martie 2009).
Cei de la noul job inca nu mi-au bagat cartea de munca.

ce pot face acum ?


am uitat sa zic ca am incheiat contract cu firma, ete semnat de amandoua partile dar nu are nr de inregistrare, l-au tot amanat.
daca vor sa scape de mine trebuie sa imi dea hartie ca ma dau ei afara, asa-i ?

multumesc de ajutor
Chiar daca carnetul de munca nu este inca depus la ITM , aveti contractul de munca intre unitate si dumneavoastra.
Daca s-a desfiintat postul aveti dreptul la preaviz de 20 zile
(1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimţământului părţilor, în formă scrisă, în limba română. Obligaţia de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. Angajatorul persoană juridică, persoana fizică autorizată să desfăşoare o activitate independentă, precum şi asociaţia familială au obligaţia de a încheia, în formă scrisă, contractul individual de muncă anterior începerii raporturilor de muncă.
(2) În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
(3) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă.
Solicitati inregistrare contractului, acordarea preavizului, a salariului compensator si plaata concediului de odihna neefectuat.
Solicitati sa va depuna si carnetul de munca pt. a fi operata si aceasta perioada in carnet.
Ulterior adresati-va agentiei locale pt. acuparea fotei de munca pt. intocmirea dosarului de somaj.
Beneficiarul drepturilor prevazute la art.72 din lege va depune lunar,pana la data de 15 a fiecarei luni pentru luna expirata, la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a mun. Bucuresti unde se afla in evidenta dovada emisa de angajator din care sa reiasa ca a fost incadrat in munca (se elibereaza adeverinta lunar ).
1. Daca de la vechiul loc de munca ati fost concediat cu art.65(1) din Codul muncii atunci aveti dreptul la indemnizatie de somaj, indiferent daca la ultimul loc de munca a inregistrat sau nu CIM la ITM.
2. Faceti o sesizare la ITM sa va rezolve problema. Colegul meu v-a spus mai sus, din Codul muncii, cum se face. Cei de la ITM il vor obliga pe angajator sa incheie si sa inregistreze CIM (vor plati si o amenda).
De la vechiul loc de munca am plecat prin demisie.
Cei de la noua firma imi spun ca nu imi depun carnetul de munca deoarece am fost in luna de proba si
nu sunt obligati. Asa este ? Eu nu sunt lamurita cu luna aceasta de proba, dupa aceasta luna ei pot scapa de mine platindu-mi doar salariul ? Nu trebuie sa imi dea nimic scris ca nu mai au nevoie de mine ?
Mai pot beneficia de somaj daca am plecat prin demisie la vechiul loc de munca ?

Alte discuții în legătură

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, dupa concediu ingrijire copil mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Ma confrunt cu un fapt stupid... Primaria la care lucru acum, a angajat in anul 2007, o persoana, cu contract individual de munca pe perioada determinata. Cu ... (vezi toată discuția)
Somaj constantindana constantindana In conditiile desfacerii C.I.M. prin demisie, a unei pauze in activitate de aproximativ 2 luni , a unei noi angajari la alta firma , care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)