avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reglementari privind calculul caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reglementari privind calculul caldurii

pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre CET in functie de SET tevi masurate in fiecare apartament. Este obligatoriu sa se puna la plata apartamentele debransate pt. tevile care le tranziteaza sau nu. Mentionez ca cele 2 apartamente nu platesc nimic avand subventie de la primarie (subventia se acorda pt. cei cu venit pana la 1000de persoana).Noi care avem centrala platim si gazul pe care il consumam si tevile si ei nu platesc nimic cu toate ca au venituri mai mari.Cei care si-au izolat tevile mai trebuie sa plateasca ceva( daca ei nu platesc, atunci platesc mai mult cei care nu si-au izolat tevile)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:52, 27 Februarie 2012
@tomasso
Cititi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Situatia este ciudata rau de tot. Nu poti sa furnizezi energie termica in situatia descrisa de dvs. Economic este un dezastru - ca drept dovada, ce povestiti.
La noi, in situatii asemanatoare, in sedinte de casa scarii cu toti proprietarii, s-a decis rezilierea contractelor de furnizare ( bloc cu 44 ap., 4 coloane de apartamente, 40 cu CT proprie, ceilalti 4 proprietari raspanditi in tot blocul).
Cunosc un caz in care intr-o scara de bloc - 20 ap., 19 prop. au CT, unul singur a ramas bransat la CET - nu ca nu ar avea resurse finaciare, ci asa de-a d... ce este el. Bun, s-a mers la CET, s-a reziliat contractul de furnizare cu as. prop., s-a incheiat un nou contract cu proprietarul cel ciudat - in conditiile in care ceilalti prop. au izolat f. bine toate tevile din subsol, precum si coloanele verticale ale tronsonului unde locuieste vecinul nedeconectat. Chiar si asa, costul incalzirii este destul de mare - pana acum pretul a fost de 185,00 lei/ Gcal, dar incepand cu 1 dec. 2011, pretul a crecut la 265 lei/Gcal.
Asa cum spunea si @adriantot, acum nu mai aveti ce face. Oricum, in primul trimestru, cu ocazia AG anuale, puneti in discutie aceasta problema si hotarati rezilierea contractului de furnizare, cu sau fara voia celor doi proprietari...
Succes!
Mutumesc pt. promtitudinea raspunsurilor,am citit ce mi-ati indicat,dar poate ne sugerati o solutie pt.repartizarea echitabila,rezonabila a cotelor de caldura pe ap si.in cazul unui bloc conectat la radet,fara repartitoare, cu 34 ap. dintre care 5 ap. au centrala termica idividuala si mai e ceva, in multe ap. conectate la sistem caloriferele au fost schimbate.In prezent desi nu s-a hotararat in ad. gen nimic in acest sens,repartizarea se face cf. ordinului 343/2010. ca asa i s-a nazarit contabilei{nu detine atestat de adm.} A propos, propriet. ap. care n-au declarat modificarea supr. radiante {schimbarea caloriferelor} ar putea fi suspectati de furt de caldura?
Buna seara ,totusi o recomandare pt. repartizare cote caldura echitabil : exemplu:bloc fara repartitoare conectat la radet 34ap din care 30ap.conectate la sistem 4 ap.centrala termica In prezent repartizarea se face cf. ord.343/2010,este corect? Multe ap. au schimbate caloriferele. Modificand set-ul, pot fi proprietarii acestor ap. suspectati de furt de caldura ?
Ordinul 343/2010 se aplica numai blocurilor cu repartitoare.
De altfel nici nu aveti cum sa aplicati acest sistem de calcul intrucat nu aveti elementele de calcul, factori de evaluare, factori de amplasament, factor de conversie coloane, tevi, calorifere.... Deci nu, nu puteti. Iar a va ghida dupa ce rezulta de la alte blocuri este incorect matematic deoarece conditiile sunt extrem de diferite de la o scara la alta de bloc pentru ca se merge la diferente semnificative chiar si intre apartamente, daramite intre blocuri.

Aici am spus fiecare cum "a iesit" procentul pentru proprietatea comuna, doar asa...de curiozitate. Luna viitoare nu va mai fi acelasi, numai si pentru faptul ca in luna noiembrie poate in unele blocuri, scari de bloc au avut consumuri estimate si/sau regularizari de consumuri estimate din trecut, ceea ce modifica complet echivalentul in Gcal al unitatilor echivalente, deci si coeficientul pentru proprietatea comuna...nu mai vorbesc de consum diferit...

Proprietarii si-au modificat caloriferele dupa cum isi doresc confort. Ei nu pot fi invinuiti de furt. Conducerea asociatiei trebuie sa faca un inventar al caloriferelor si sa modifice suprafata echivalent termica, acolo unde este cazul, marind sau chiar micsorand cota-parte indiviza. Se recalculeaza intreaga cota-indiviza, trebuind ca suma sa fie 100%.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)