avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie casa pe teren ingust
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie casa pe teren ingust

Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va fi facuta pe lungime cu acces pe lateral. Va rog sa imi spuneti de limitele fata de vecini.
Am inteles ca, daca lasam cel putin 3 m nu avem nevoie de declaratie notariala din partea vecinilor. Distanta fata de vecini este influentata si de inaltimea constructiei?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:13, 12 Noiembrie 2012
La o deschidere a terenului de 14 m poate face o constructie independenta, nu este obligat sa se alipeasca pe nici o latura.Consultati Regulamentul general de Urbanism

Pentru teren deschidere - front stradal- 10 m, in
"Regulament general de urbanism "
Secţiunea a IV-a

Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului şi ale construcţiilor.
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 mp pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 mp pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).
Este imperios necesar sa cosultati si Regulamentul Local de Urbanism, care in general sunt mai permisive, nu mai restrictive decat RGU.

buna ziua o problema asemanatoare am si eu .Deschidere la strada 9,6m pe o lungime de 29m. casa pe care vreau sa o construiesc are 6,2 latime pe 9,6lungime pe care doresc sa pun la calcan . Nu vor sa imi elibereze CU pe motiv ca este terenu prea ingust ca zona Bragadiru . Ce e de facut ? multumesc !
tzt a scris:

Nu vor sa imi elibereze CU pe motiv ca ....

Nu se poate asa ceva! Chiar daca primaria nu este de acord cu solutia propusa de dv., trebuie sa va dea un CU, in care sa se specifice pe ce se intemeiaza refuzul, si care sunt reglementarile(eventual locale) pe care trebuie sa le respectati.
Pe un teren cu deschiderea de 9,6 m(sub 10m) ati putea construi in regim insiruit, adica pe toata latimea terenului...sau, sa vi se indice sa efectuati un PUD(plan urbanistic de detaliu) prin care se fac derogari de la PUG. Unele primarii sunt foarte meticuloase in a respecta litera legii, iar legea si capitolul respectiv din Pegulamentul General de Urbanism este ambiguu si interpretabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrictie constructie casa cu privire la deschiderea la strada bogdanc13 bogdanc13 Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren in Sectorul 6 care are 8.5 m deschidere la strada si 50 m lungime. vreau sa construiesc o casa cu calcan (pe o ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)