avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele care ii privesc pe locatari?

Buna ziua,
Am facut o cerere la asociatia de proprietari in care am cerut o fisa a apartamentului pe ultimii 2 ani, de cand s-au schimbat persoanele de la consiliul de administratie, deoarece am nelamuriri in privinta unor lucruri.Cel de la asociatie mi-a dat un nr. de inregistrare la cererea mea si atat.Nu are registru de intrari/iesiri, ci un caiet,dar ce ma nemultumeste pe mine este faptul ca nu mi-a pus stampila pe cerere, pe motiv ca nu este obligat.
1.Asociatia de locatari un functioneaza ca o societate comerciala? De ce nu-mi pune stampila pe acte?
2. In cat timp ar trebui sa-mi raspunda la cererea emisa? 30 de zile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:17, 25 Martie 2015
Problema cu stampila exista intrucat face dovada.
Se poate intampla sa nu aiba nicio dovada daca se pierde acel caiet.

Daca semneaza un om de la asociatie si apoi contesta in instanta se poate ca instanta sa nu dea posibilitatea partii de a cere o expertiza...Asadar, stampila se poate dovedi utila alaturi de semnatura.Sarcina probei se va inversa in proces intr-un astfel de caz daca exista stampila asociatiei.
Nu conteaza ca nu este societate comerciala, primarie sau instanta de judecata.Asociatia are si ea dreptul si...mai ales obligatia de a primi cereri, a da dovada de primire si a raspunde la cereri.

Daca stampila nu mai era necesara nu mai exista...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Daca stampila nu mai era necesara nu mai exista...


Inteleg insa ca vedeti stampila ca fiind absolut necesara, fara de ea nu se poate.

Nu sunt un mare admirator al vestului si daca pe de o parte inteleg o eventuala utilitate a stampilei, va propun sa anal;izati cum se descurca cei din tarile din vest, care nu au avut si nu au stampile?!

Totul e pe baza de semnatura. Daca mai adaug ca spre exemplu in Marea Britanie nu au nici buletin/ carte de identitate, probabil rastorn toate bazele "necesitatii".

S-a intimplat sa mergeti in deplasare/ delegatie, in interes de serviciu, intr-o tara din vest si sa cautati o stampila sa o puneti pe 'delegatie'?

Poate 'necesitatea' asta ar merita putin revizuita in asa fel incit sa ne mai usuram viata ...

Fiind un forum, imi exprim o opinie personala, care poate fi buna sau nu: cred ca ne axam foarte mult pe ideea de a pune o multime de bariere pentru a preveni actele/ faptele ilegale/ incorecte.

Rezultatul? Cum se mai inventeaza o bariera, se gasesc metode de a o ocoli sau sari, iar cei corecti ramin cu inca un bolovan birocratic de carat. Pentru orice fleac, un teanc de hirtii, aprobari, semnaturi, etc. Timp pierdut.

Ce ar fi daca nu ar mai fi decit simpla interdictie de a face un lucru sau altul, raminind la latitudinea fiecaruia sa resepcte acest lucru. Efortul insa s-ar investi in punerea in aplicare a regulilor, cine calca strimb, plateste. Rau de tot.

Toate cele bune.
Stampila face dovada ca s-a depus cererea fara probleme.
Cum ar fi daca vine cineva cu o cerere care sustine ca este depusa si nu se raspunde deloc in instanta la aceasta chetiune?
Fara stampila si raspuns din partea asociatiei exista un risc foarte mare ca instanta sa considere ca nu s-a facut dovada depunerii cererii...
Cum se va face dovada?

Sa nu confundam vestul cu...Romania...
In vest o strangere de mana este suficienta pentru o intelegere platita, iar in Romania cu contract semnat...pot aparea f multe surprize...si cu refuz de plata...
Sau...o plata dupa cativa ani...daca nu cumva se intra in insolventa...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu conteaza ca nu este societate comerciala, primarie sau instanta de judecata.Asociatia are si ea dreptul si...mai ales obligatia de a primi cereri, a da dovada de primire si a raspunde la cereri.

Daca stampila nu mai era necesara nu mai exista...

Sper ca s-a scris mai sus intr-o limba de inteles si se poate citi ca nimeni nu a spus ca asociatia nu are obligatia de a primi cereri. Asociatia primeste cererea ca si primaria, de exemplu. Asociatia poate sa dea celui care depune cererea, dovada ca a depus-o si-aceasta dovada poate fi un numar de inregistrare cu data si semnatura pe un bonulet sau acelasi nr, data si semnatura pe exemplarul deponentului, exact asa cum procedeaza si primaria, tot asa luata ca exemplu.
Mergeti la primarie si depuneti o cerere si-o sa va convingeti ca nu va pune nimeni stampila primariei pe cererea dumneavoastra si-asa poate proceda si asociatia.
Stampila, care conform legislatiei, dupa 1ianuarie 2007, odata cu intrarea in Comunitatea europeana, nu mai este obligatoriu de folosit, inca se mai foloseste pe scara larga in Romania.
Dar pe ce documente se punea stampila acum 50 de ani, acum 10 ani sau chiar astazi cand nu mai este obligatorie? Se punea si se mai pune inca pe documentele ce emana de la institutie, pe cele emise de institutie sau entitate (persoana juridica) si nu pe cele care intra in acea entitate. Cererea este facuta catre asociatie sau primarie. Raspunsul formulat poate fi stampilat atat de asociatie cat si de catre primarie, asa in virtutea obisnuintei si pentru ca oamenii inca au incredere mai mare intr-un document stampilat decat in unul semnat.
Si daca se pierde caietul?Sa zicem ca apare un incendiu si se sechimba conducere asociatiei.
Si noua conducere va nega depunerea cererii.
Se va face cumva o expertiza sau ce se va intampla?
NU MAI SPUN ca poate decedeaza cel care a primit cererea si nu exista nici posibilitatea de expertiza...

Stampila are rolul ei...in Romania...

Alte discuții în legătură

Proces verbal andreasfloroae andreasfloroae Buna ziua. Am si eu o intrebare. La fiecare sedinta a asociatie de proprietari se intocmeste un proces verbal. Acesta trebuie sa aiba un numar de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari e obligata sa trimita la cerere copii dupa anumite acte ? si daca da, in cat timp ? borcea_Z17 borcea_Z17 Buna seara, sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am primit prin posta, de la unul din proprietari (prin scrisoare recomandata) solicitarea de ... (vezi toată discuția)