avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele care ii privesc pe locatari?

Buna ziua,
Am facut o cerere la asociatia de proprietari in care am cerut o fisa a apartamentului pe ultimii 2 ani, de cand s-au schimbat persoanele de la consiliul de administratie, deoarece am nelamuriri in privinta unor lucruri.Cel de la asociatie mi-a dat un nr. de inregistrare la cererea mea si atat.Nu are registru de intrari/iesiri, ci un caiet,dar ce ma nemultumeste pe mine este faptul ca nu mi-a pus stampila pe cerere, pe motiv ca nu este obligat.
1.Asociatia de locatari un functioneaza ca o societate comerciala? De ce nu-mi pune stampila pe acte?
2. In cat timp ar trebui sa-mi raspunda la cererea emisa? 30 de zile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:17, 25 Martie 2015
Asa cum spunea cineva mai sus, in peste 20 de ani de cand cunosc mai bine activitatea asociatiei (membru in comitet, cenzor, economist) nu am auzit ca primaria sa fi repartizat vreun inspector pentru asociatia noastra sau pentru "zona" noastra.

Apoi iar nu am auzit ca in caazul vanzareii a unui apartament proprietarul-vanzator sa duca la primarie "la semnat/stampilat o adeverinta din care reiese ca apartamentul in cauza nu e grevat de datorii fata de asociatie"

Iar sa convoci adunarea generala pentru a instala o usa, cred ca e o gluma. Acum ca tot se demonstreaza pasnic, as convoca adunarea generala in fiecare zi, in piata mare, ca poate asa gasim usa de iesire din situatie.:hugall:

Pentru ca a revenit iar in discutie stampila, as aminti ca instantele iau in consideratie si hartiile scrise de mana, fara stampila si cateodata si fara semnatura. Se pot face contracte, se pot vinde proprietati pe baza intelegerii intre parti, pe baza de zdelca s.a.m.d.
sunteti convins? e usor sa arunci cu piatra. adevarul e intotdeauna pe la mijloc.
ce nu sa spus referitor la renuntarea de a pune stampila pe chitantele as. de proprietari este ca lipsa ei este conditionata de- chit. trebuie sa contina toate datele de identificare ale emitentului-. Eu m-am luptat doi ani ca sa-i conving sa infiinteze registrul de corespondenta si n-am rezolvat decat pe jumatate traba. Cand te duci sa depui o cerere sau orice pentru care care soliciti nr. de inregistrare, intai o citeste, si daca-i convine o inregistreaza, daca nu te plimba spunand (s-o vada intai presedintele).
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
mirceatintisan, utilizator
Nu inteleg la ce persoana mergeti cu cererea Dvs. In asociatia noastra, orice cerere se duce direct catre Presedinte, ce are obligatia de a primi, inregistra si raspunde la aceasta indiferent de continutul acesteia. De cele mai multe ori, raspunsul se transmite dupa discutarea cererii in sedinta de comitet.
Exista un registru special de corespondenta, iar cei ce depun cereri vin cu ele intocmite in 2 exemplare, cate una pt fiecare parte, copia ce ramane la locatar purtand numarul si data inregistrarii, precum si semnatura de primire (nu avem stampila speciala) .
mirceatintisan a scris:
Eu m-am luptat doi ani ca sa-i conving sa infiinteze registrul de corespondenta si n-am rezolvat decat pe jumatate traba.

Pai in doi ani puteati sa preluati conducerea asociatie si sa rezolvati nu numai pe jumatate problema problema registrului de corespondenta.
Daca era o avarie sau trebuia facuta hidroizolatia unui bloc ori modernizat un lift, oare de cati ani ar fi fost nevoie in asociatia dv?
In mod normal n-ar fi trebuit sa se blocheze la o simpla stampila si sa nu v-o ofere, mai ales ca s-a consemnat in caietul inregistrat si pentru ce anume s-ar fi pus acea stampila. Probabil este doar o temere a administratorului/presedintelui asociatiei. Va recomand sa va adresati in scris, anuntand clar ce anume doriti, iar daca nu primiti un raspuns clar, sa va adresati biroului specializat din cadrul primariei de care apartineti. Nu are sens sa facem filosofia stampilei vest versus est. Este evident ca are un scop clar in autentificarea unui act. Si cam atat. Daca este imperios necesara este clar ca o veti primi, iar in cazul refuzului, citi putin partea speciala a codului penal... Cei ce prin inactiunea lor comit un abuz se pot asimila relativ usor categoriei functionarilor/functionarilor publici, chiar daca pozitiile lor de simpli membri ai unei asociatii de proprietari nu emana acest lucru.Va recomand sa fiti ferm si sunt sigur ca o veti obtine. Pe curand!

Alte discuții în legătură

Proces verbal andreasfloroae andreasfloroae Buna ziua. Am si eu o intrebare. La fiecare sedinta a asociatie de proprietari se intocmeste un proces verbal. Acesta trebuie sa aiba un numar de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari e obligata sa trimita la cerere copii dupa anumite acte ? si daca da, in cat timp ? borcea_Z17 borcea_Z17 Buna seara, sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am primit prin posta, de la unul din proprietari (prin scrisoare recomandata) solicitarea de ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)