avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari pune stampila pe documentele care ii privesc pe locatari?

Buna ziua,
Am facut o cerere la asociatia de proprietari in care am cerut o fisa a apartamentului pe ultimii 2 ani, de cand s-au schimbat persoanele de la consiliul de administratie, deoarece am nelamuriri in privinta unor lucruri.Cel de la asociatie mi-a dat un nr. de inregistrare la cererea mea si atat.Nu are registru de intrari/iesiri, ci un caiet,dar ce ma nemultumeste pe mine este faptul ca nu mi-a pus stampila pe cerere, pe motiv ca nu este obligat.
1.Asociatia de locatari un functioneaza ca o societate comerciala? De ce nu-mi pune stampila pe acte?
2. In cat timp ar trebui sa-mi raspunda la cererea emisa? 30 de zile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:17, 25 Martie 2015
Faptul ca v-a dat un nr. de inreg. inseamna ca a inregistrat cererea respectivă într-un registru, altfel nu se putea. Nu se pune ştampila rotundă pe un nr. de înregistrare, eventual cea dreptunghiulară, dar dacă nu are...merge şi aşa. Cu siguranţă a oprit originalul iar dvs. v-a făcut o copie sau numai un bileţel cu nr. de înreg. Pe fişa apartamentului însă, în momentul în care o va elibera, la cererea dvs. este obligat să pună ştampila rotundă a asociaţiei. Este un document emis de Asociaţia de proprietari care are statut de persoană juridică, deci are ştampilă rotundă. Mulţi preşedinţi de asociaţii se feresc să pună ştampila pe documente din diverse motive, profită de naivitatea locatarilor şi zic că merge şi aşa. La primărie, este un birou special care se ocupă de asociaţiile de proprietari, puteţi apela la ei dacă nu rezolvaţi.
Se poate si cu stampila rotunda si dreptungiulara si triunghiulara...
Stampila si semnatura sa fie...in afara de numarul de inregistrare...

Este vorba de un drept al proprietarului.
Ca are sau nu dreptate constituie o alta chestiune.
Chiar daca depune zilnic cate 3 cereri pe zi timp de 1 an si se consuma tusul tot are dreptul...la stampila...
Evident ca, autoritatile vor avea in vedere acest aspect.Nu ma refer la tusul consumat:)
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Problema cu stampila exista intrucat face dovada.
Se poate intampla sa nu aiba nicio dovada daca se pierde acel caiet.

Daca semneaza un om de la asociatie si apoi contesta in instanta se poate ca instanta sa nu dea posibilitatea partii de a cere o expertiza... Asadar, stampila se poate dovedi utila alaturi de semnatura.Sarcina probei se va inversa in proces intr-un astfel de caz daca exista stampila asociatiei.
Nu conteaza ca nu este societate comerciala, primarie sau instanta de judecata.Asociatia are si ea dreptul si...mai ales obligatia de a primi cereri, a da dovada de primire si a raspunde la cereri.
Daca stampila nu mai era necesara nu mai exista...
Stampila face dovada ca s-a depus cererea fara probleme.
Cum ar fi daca vine cineva cu o cerere care sustine ca este depusa si nu se raspunde deloc in instanta la aceasta chestiune ?
Fara stampila si raspuns din partea asociatiei exista un risc foarte mare ca instanta sa considere ca nu s-a facut dovada depunerii cererii... Cum se va face dovada ?
NOTĂ: Exact cazul expus mai jos de mine ...

Domnul meu, exact așa gândesc și eu, cu toate că părerea multora e că ștampila e inutilă !
Păi, eu, acum, am o problemă concretă, cu o Asociație de Proprietari care ne-a dat în judecată pentru niște restanțe și penalizări dovedite ca abuzive, ilegale, motivându-se în Instanță că n-am făcut Contestație în termen legal (maxim 10 zile de la afișarea listelor de întreținere) și că recunoaștem astfel sumele datorate (penibil de mici, în jur de 1.500 lei restanțe) !
Dar Contestația există clar (s-a depus deja la dosar), nu numai a mea, ci și a altor 3 proprietari.
în aceeași situație !
Dar cât de incompetenți pot fi cei din Asociație să nu consulte înainte Registrul de Corespondență (de intrări-ieșiri) să vadă că în data respectivă a fost înregistrată, cu ștampilă, acea Contestație clamată de cei din Asociație, la care nu s-a răspuns deloc, conform legii, după 7 zile (nu s-a răspuns deloc, la zeci de Contestații, nici după 5 ani). Halal conducători de Asociații plătiți de proprietari să ne gestioneze corect și legal Bugetul !
Ce-am fi făcut noi, dacă nu ni se punea ștampila Asociației, cum dovedeam clar că avem actul respectiv, punând, prin absurd, că a ... luat foc acel registru (și altele) ?
De-asta e utilă orice ștampilă pusă pe orice document, pentru că în Românica noastră se poate întâmpla orice !
P.S.
Rog pe cei cu experiență în domeniu să-mi spună dacă în acel Registru de Corespondență al Asociației se trec și hotărârile luate de Comitetul Executiv de-a lungul timpului, plus alte documente.
Cât este termenul maxim de păstrare a acestor registre în cadrul unei Asoc. de Proprietari ?
Mai întreb ceva important: nu este considerată faptă penală lipsa unui document depus la Asociație (Contestație, Petitție, etc.), putându-se considera ca ”sustragere de documente” din cadrul unei instituții (ne-publice), mai ales că au dat în judecată pe nedrept niște cetățeni, motivând că nu există vreun act depus să ateste că s-a contestat vreo sumă ?
Aproape sigur acel avocat n-a găsit documentul original depus în Ian. 2013, dar putea foarte elegant și simplu, ori să contacteze pe cel acuzat (pe nedrept) pentru a-i dovedi existența vreunei Contestații, ori să ... consulte acel Registru de intrări-ieșiri (de corespondență) și să caute data aproximativă a depunerii și înregistrării acelui document.
Chiar că acel avocat poate fi acuzat de neglijență sau chiar de ... inducerea în eroare a Instanței de Judecată !
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
280366, utilizator
Hotarararile C.E. nu se trec in regisrul de corespondenta(intrari/iesiri).Acest registru este proba in instanta, valabilitatea corespondentei ca orice acte legate de asociatia de proprietari se supune prescriptiei extintive, adica 3 ani. Arrhiva se pastreaza si se supune regurilor arhivarii, doar valabilitatea in instanta este mai mica.
Hotararile C.E. se consemneaza in registrul de sedinte al Comitetu;ui Executiv.
Daca ati ajuns la concluzia ca acele sume sunt eronat calculate trebuia sa faceti cerere(in 10 zile de la afisarea listei) sa va detalieze calculele cenzorul. Nu cred ca era pentru prima oara cand puneati la indoiala corectitudinea calculelor. Se poate convoca adunare generala extraordinara cu 20% din proprietari.
Din experienta pot spune ca cei care nu dau detalii depsre calcule au ceva putred in acte.
Mai nou in UE nu mai exista obligativitatea de a se stampila o factura.
Apoi, daca mergeti la o regitratura, primit o stampila speciala de registratura, nicidecum stampila rotunda a institutiei.
Asadar, nu este o ilegalitate ca o persoana din structurile de conducere a blocului sa certifice doar prin semnatura proprie. El poate fi facut oricand raspunzator doar cu semnatura olografa.
De raspuns trebuie sa o faca in 10 zile.

Alte discuții în legătură

Proces verbal andreasfloroae andreasfloroae Buna ziua. Am si eu o intrebare. La fiecare sedinta a asociatie de proprietari se intocmeste un proces verbal. Acesta trebuie sa aiba un numar de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari e obligata sa trimita la cerere copii dupa anumite acte ? si daca da, in cat timp ? borcea_Z17 borcea_Z17 Buna seara, sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am primit prin posta, de la unul din proprietari (prin scrisoare recomandata) solicitarea de ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)