Buna ziua,
Am facut o cerere la asociatia de proprietari in care am cerut o fisa a apartamentului pe ultimii 2 ani, de cand s-au schimbat persoanele de la consiliul de administratie, deoarece am nelamuriri in privinta unor lucruri.Cel de la asociatie mi-a dat un nr. de inregistrare la cererea mea si atat.Nu are registru de intrari/iesiri, ci un caiet,dar ce ma nemultumeste pe mine este faptul ca nu mi-a pus stampila pe cerere, pe motiv ca nu este obligat.
1.Asociatia de locatari un functioneaza ca o societate comerciala? De ce nu-mi pune stampila pe acte?
2. In cat timp ar trebui sa-mi raspunda la cererea emisa? 30 de zile?
Va multumesc!
Dar ce are caietul cu incendiul, cu cererea depusa si cu decesul cuiva?
Toate acestea se pot intampla in orice institutie, nu numai intr-o asociatie.
Daca acel caiet exista sau nu, este fara importanta pentru cineva din afara. Caietul are regim intern si foloseste celor dinauntru atunci cand cauta un document intrat, repartizat, clasat... si nu foloseste celor dinafara.
Petitionarul o sa dovedeasca, daca este cazul, ca a depus o cerere pe baza acelui bonulet sau a exemplarului de cerere ce-l are asupra lui si pe care scrie "NR de intrare 234/14.01.2012" si semnatura celui care primeste cererea, adica a unui angajat de la registratura care nu are stampila primariei.
Aceea este dovada ca a depus cererea si nu caietul care poate lua foc indiferent ca pe cerere s-a pus sau nu stampila, amprenta, semnatura sau sigiliul domnesc.
Pentru usurinta si comoditate s-au conceput acele amprente (sa le zicem stampile dreptunghiulare) care se pun pe coltul cererii, care amprenta are niste liniute, puncte si unde cel de la registratura completeaza manual nr., data, semnatura. Poate se uita ca pana nu demult se lucra oficial, cu bancile, cu institutiile ... dar cu documente pe care se punea doar "stampila rotunda". Aceea era stampila unitatii, cu amprenta depusa si la banca.
Ori acele "stamplile" triunghiulare, dreptunghiulare, patrate... pe care scrie "incasat", "intrat", "avizat", "receptionat", "transferat", "primit", "casat"...., nu sunt stampile ci amprente pentru a usura munca oamenilor, usor de folosit si de verificat dintr-o privire.
Cererea cu numar pe ea ce o pastreaza petitionarul are aceeasi valoare de recunoastere ca si chitanta eliberata platitorului. Pe chitante nu se pune stampila institutiei, a asociatie... Se practica pe chitanta o amprenta pe care scrie "incasat", sau "casier", adesea triunghiulara si-alaturi semneaza casierul. Ce daca ia foc registrul de casa, platitorul are exemplarul sau de chitanta prin care dovedeste ca a platit.
Daca se pune o dovada a unei parafe a asociatiei de proprietari impreuna cu semnatura persoanei primitoare a cererii ar fi OK.
Si la instante cateodata, in timp, ba pun stampila rotunda, ba pun parafa dreptungiulara...
Probabil ca au un sistem pentru a depista falsurile...
Nu am intrebat ca s-ar simti ofensati...dar asa am observat...si este cumva o idee daca este asa cum as presupune...ca nu i-am intrebat...
Depinde insa si de la institutie la institutie...dar...in general sunt atent la detalii...B-)
Doamne fereste sa mai se ceara si avizul primariei pe listele de intretinere ale blocului!!Dupa ce ca,dupa 1989,s-au facut stapani pe spatiile comercialee exi- istente la parter si pentru care,la vremea respectiva nu au platit un leu,acum sa li se dea dreptul sa-si mai bage coada in treburile asociatiei de proprietari. Chiar nu mai vede nimeni ca,acolo unde si-a bagat pedeleul coada s-a ales praful,de semidocti si impostori ce sunt!!Sunt blindati cu diplome de tot soiul si atat,in rest capete seci!!
Ce probleme au unii cu stampilele ... stati sa vedeti cand, si daca va primi raspunsul ... de ce este sau nu ceva scris ... dupa cum se pezinta problema la acest moment, domnul / doamna care a initiat acest subiect, doreste situatia pe 2 ani a apartamentului, nu a primit stampila rotunda pe cerere, nu exista caiet-registru de intrari iesiri, lista de intretinere ne-stampilata de catre Primarie... este clar : samanta de scandal. Avem in Asociatia noastra 2 persoane, ce luna de luna sunt prezente la Presedintele Asoc cu cate o cerere explicatii si lamuriri privind cotele de intretinere, dupa care merg la Primarie sa reclame si de unde ... surpriza ... nu mai primesc raspunsuri pt ca sunt cunoscute ca persoane ce au ca unic scop scandalul si denigrarea !
Fiecare Asociatie de Proprietari are repartizat un inspector de zona.Lista de plata aferenta fiecarei luni ar trebui semnata de cei de la Primarie,nu doar de administrator si presedinte.
Daca exista o problema cu cei de la asociatie se face o cerere la Primarie si inspectorul de zona vine la sedinta respectiva.Este testat acest lucru!!!S-a facut sedinta la noi la bloc si s-a prezentat si inspectorul,dar motivul adunarii generale a fost montarea unei usi la etaj,care nu afecteaza cu nimic structura etajului.
Pe cerere mi s-a scris un nr. si data.Atat!
Daca nu mi se raspunde in termen de 30 zile voi face plangere la Primarie.