avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt insarcinata, insa sunt angajata la o firma care ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt insarcinata, insa sunt angajata la o firma care da faliment si nu am continuitate pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC

Buna ziua.
Sunt angajata la o firma care de la 1 februarie intra in faliment. Problema e ca eu sunt insarcinata in 27-28 de saptamani iar concediul de maternitate mi l-a dat doctorul de familie abia pe 13 februarie. In mod normal, nu ar fi o problema, as lua somaj si din somaj as intra in concediul de maternitate, dar de abia la sfarsitul lunii ianuarie implinesc un an de munca.Pana aici ,iarasi nu ar fi nimic grav,insa intre locul actual de munca si cel anterior am o pauza de 18 zile. Pana astazi chiar am crezut ca o sa iau somaj, dar m-am interesat la AJOFM si mi s-a spus ca fara acea perioada de 18 zile nu pot lua somaj, acea perioada trebuie sa fie acoperita, lucru care nu se mai poate din moment ce de la 1 februarie firma la care inca mai lucrez intra in faliment. Daca nu o sa iau somaj, nici indemnizatia de crestere a copilului nu o mai pot lua pentru ca nu am continuitate pana in momentul nasterii si binenteles nici concediu de maternitate. Ce sfat imi puteti da, un concediu de risc maternal m-ar putea ajuta, unul medical, cum as putea sa acopar perioada de 12 zile pana la concediul de maternitate? Va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns cat mai urgent, mai e foarte putin pana la sfarsitul lunii si nu stiu cum sa procedez. Va multumesc si ma scuzati daca v-am bulversat cu prea multe informatii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 4 Octombrie 2019
Buna ziua,

Am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati.
Sotia mea este insarcinata in luna a 8a, insa din septembrie anul trecut firma la care lucra/lucreaza nu-si mai desfasoara activitatea si binenteles nu a mai luat nici un banut de la acea firma. Mentionez ca nu am reusit de atunci sa luam legatura cu reprezentatii firmei si angajatii nu au primit nici o instiintare de la angajator care este statutul firmei si ce se intampla cu ei. La ITM firma figureaza ca isi desfasoara activitatea normal. Am depus plangere la ITM, ei au motivat ca nu au reusit sa gasesca angajatorul sa ne adresam instantei. Am depus plangere si la judecatorie si asteptam de aproximativ 2 luni si nu am primit nici un raspuns.
Acum insa am dorii sa depunem dosarul pentru concediul prenatal insa de la ITM ne-a zis ca trebuie sa avem de la firma Decizia de incetare a contractului de munca si adeverinta cu veniturile in ultimele 6 luni pentru a beneficia de concediu prenatal si implicit postnatal.
NU avem de unde sa facem rost de aceste hartii pentru ca reprezentantii firmei nu raspund la telefoane/emailuri.
Imi puteti da un sfat carei institutii sa ma adresez pentru a rezolva cat mai urgent aceasta problema?
1. Intrebati la Oficiul Registrului Comertului despre situatia firmei si cine se mai ocupa de ea.

2. De asemenea verificati la Tribunal daca nu cumva firma are numit un lichidator judiciar si in aceasta situatie va adresati lichidatorului judiciar care va rezolva problemele.
Multumesc foarte mult pentru promtitudine.
Am procedat intocmai cum mi-ati recomandat mai sus.
Am fost la Registru Comertului si mi-au dat o hartie pe care scrie ca firma este inca activa, doar sediul este expirat si ca ultima situatie anuala a firmei a fost depusa in 2011.
De asemenea la tribunal a zis ca firma nu are lichidator judiciar si ca o sa fie un termen de judecata in luna mai.
Credeti ca mai putem sa ne adresam unei insitutii sau sa avem rabdare sa se rezvolve totul in instanta?

Multumesc
Nu mai aveti la cine sa apelati decat la lichidatorul judiciar atunci cand va fi numit prin hotarare judecatoareasca.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal roxana09 roxana09 in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in luna a 7-a si firma este in faliment poienar anca poienar anca Sunt insarcinata in luna a 7-a,iar firma la care lucrez a intrat in faliment.Conducerea societatii mi-a propus sa ma dea afara ca sa pot fii preluata de Casa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)