Buna ziua.
Sunt angajata la o firma care de la 1 februarie intra in faliment. Problema e ca eu sunt insarcinata in 27-28 de saptamani iar concediul de maternitate mi l-a dat doctorul de familie abia pe 13 februarie. In mod normal, nu ar fi o problema, as lua somaj si din somaj as intra in concediul de maternitate, dar de abia la sfarsitul lunii ianuarie implinesc un an de munca.Pana aici ,iarasi nu ar fi nimic grav,insa intre locul actual de munca si cel anterior am o pauza de 18 zile. Pana astazi chiar am crezut ca o sa iau somaj, dar m-am interesat la AJOFM si mi s-a spus ca fara acea perioada de 18 zile nu pot lua somaj, acea perioada trebuie sa fie acoperita, lucru care nu se mai poate din moment ce de la 1 februarie firma la care inca mai lucrez intra in faliment. Daca nu o sa iau somaj, nici indemnizatia de crestere a copilului nu o mai pot lua pentru ca nu am continuitate pana in momentul nasterii si binenteles nici concediu de maternitate. Ce sfat imi puteti da, un concediu de risc maternal m-ar putea ajuta, unul medical, cum as putea sa acopar perioada de 12 zile pana la concediul de maternitate? Va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns cat mai urgent, mai e foarte putin pana la sfarsitul lunii si nu stiu cum sa procedez. Va multumesc si ma scuzati daca v-am bulversat cu prea multe informatii.
Buna ziua si la multi ani! Am o mica nelamurire. Sunt insarcinata in 30 de saptamani si momentan ma aflu in CM pana pe data de 15.01 urmand apoi din data de 16.01 sa intru in concediu de maternitate...tocmai am aflat ca magazinul unde lucrez se va inchide (firma mai are si un depozit si inca un magazin). Vroiam sa va intreb ce se va intampla cu mine exact (lucrez la aceasta firma din luna martie 2013)...voi intra in somaj? imi va afecta asta calculul indimenizatiei de maternitate, respectiv crestere copil? Va multumesc mult!
eu am anuntat la firma...am facut cerere la care am atasat o adeverinta medicala de la medicul de familie. este inregistrata si stampilata, insa din cate am inteles nu am fost declarata la ITM
Concediu prenatal
roxana09
in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)