Buna ziua!
Sunt consilier juridic la o institutie publica si nu sunt inscris in Colegiul Consilierilor Juridici.
Am incercat sa ma documentez dar nu am gasit niciun beneficiu inscrierii in CCJ.
Toate raspunsurile la aceasta intrebare sunt ambigue, sau fiecare interpreteaza legea din anumite puncte de vedere.
Nu ar putea nimeni sa-mi dea un raspuns clar la aceasta intrebare?
Trebuie sa ma inscriu in CCJ daca vreau sa practic aceasta profesie?
Mai mult decat atat, este obligatoriu sa fiu inscris in CCJ daca doresc sa intru in magistratura dupa 5 ani vechime in functia de consilier juridic???
Va multumesc!
Lucrurile par a fi ..foarte complicate. Avocatura este o profesie liberala si te poate ajuta sa accezi in ...magistratura, daca esti interesat si studiezi continuu. Cred ca acelasi lucru se poate intampla si in cazul consilierilor juridici, chiar daca a fi consilier juridic nu este o profesie liberala. Depinde de fiecare in parte ce doreste da la viata. Oricum am privi lucrurile, parca este mai bine sa fii intr-o asociatie decat sa fi de unul singur.
Este ideal sa fii intr-o asociatie. Partea proasta e cand esti de unul singur dar cineva iti incaseaza taxele inducandu-te in eroare ca este obligatoriu. Legea 514 este in coada de peste, face referire la legea 51 cand e vorba de definitivat si nicidecum nu autorizeaza asociatiile pentru organizarea acestui examen.
si in plus care e diferenta ca salariat : jurist si consilier juridic de ce sa platesc taxe imense cu ce ramai este o forma de EVAZIUNE exact ca la CECCAR declar venituri nereale? ca esti salariat ca esti consilier juridic fiscal tot acelasi taxe platesti + taxa anuala si examene si drumuri, aiureli nicidecum ceva de viitor, puneti le pe hartie cu ce banii ramai?
in plus consilierul juridic de ce nu poate oferi gazduire sediu social, de ce ? Poate redacta acte juridice dar nu poate oferi sediul social!