avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea \"de a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Primul termen de judecata, citatie cu mentiunea "de a depune copie de pe inscrisuri..."

Buna seara,

Uite si dilema mea!

Am inaintat la judecatorie o "Plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie". Plangerea am depus-o in doua exemplare, insa documentele pe care le-am anexat intr-un singur exemplar.
Am primit citatie, cu data chemarii in instanta. Pe citatie este mentionat "CU MENTIUNEA DE A DEPUNE COPIE DE PE INSCRISURI PENTRU COMUNICARE SUB SANCTIUNEA SUSPENDARII CF ART 155/1 CPP".

Cum trebuie sa procedez in acest caz? Mentionez ca nu o sa ma prezint la proces, doresc a se judeca in lipsa, intrucat cheltuielile cu deplasarea egaleaza valoarea amenzii contestate.

In speranta ca ma puteti ajuta, multumesc!

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:29, 17 Octombrie 2013
Pentru ca instanta de judecata sa poata studia dosarul cu toate actele depuse de parti,documentele se depun cel tarziu cu 5 zile inainte de termenul de judecata
Am formulat cererea astfel:

INSTANTA : JUDECATORIA CORNETU
DOSAR NR. 380/1748/2012
TERMEN 16 ianuarie 2013

Doamna Presedinte,

Subsemnatul XXXXXXXXXXX petent in dosarul 380/1748/2012, aflat pe rolul acestei instante, in proces cu YYYYYYYYYYYYY, in calitate de intimat pentru FOND – plangere contraventionala, avand termen fixat pentru judecarea cauzei in data de 16 ianuarie 2013,

ANEXEZ copie de pe inscrisuri pentru comunicare.

In temeiul dispozitiilor art 242 alin. (2) Cod procedura civila solicit judecarea cauzei in lipsa si comunicarea tuturor actelor de procedura, inclusiv a intampinarii.

DOAMNEI PRESEDINTE A JUDECATORIEI CORNETU

Ce parere aveti?
miha2106 a scris:
ANEXEZ copie de pe inscrisuri pentru comunicare.

Anexez prezentei, in copie certificata, urmatoarele inscrisuri, astfel cum mi s-a pus in vedere prin citatie:
-documentul X;
-documentul Y;
-etc.

Succes! :)
Va multumesc tuturor pentru suport. O zi buna!
Ai trimis raspunsul? . Sunt in aceeasi situatie tot cu judecatoria Cornetul, si nu inteleg cum sa "certific inscrisurile". Tu cum ai procedat ?

Multumesc,
Adrian

Alte discuții în legătură

Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)
Hotarare de suspendare a judecarii unei plangeri contraventionale impotriva cnadnr monicaliliana monicaliliana in data de 26.04.2012 mi-au fost afisate la domiciliu, conform procedurii si in termenul legal 7 p.v.c.c. incheiate de CNADNR pe care le-am contestat intrucat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala germicor germicor Buna tuturor, In data de 15.09.2011, am avut proces cu CNADNR, pentru anularea unui PV. Judecatoria Buzau a dat urmatoarea solutie: Suspendare: În temeiul ... (vezi toată discuția)