Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea vinovatiei, dar dupa recursul tuturor partilor, pedeapsa s-a majorat , aceasta devenind definitiva, insa nu s-a mai tinut cont de 320 ind 1. Nu sunt in cunoastinta de cauza si nici nu stiu daca se mai poate face ceva insa as vrea sa stiu care este motivul, eventual sa mi se spuna si unde as putea gasi in lege ceva despre anularea 320. Multumesc
Multumesc pentru raspunsuri. Nu se poate apela la CEDO si declara aplicarea neconstitutionala a art 320 ind 1? La ce va referiti cand spuneti ca s-a mers pe varianta simplificata?
Pentru ce sa sesizati CEDO?
iN CAZ DE RECURS, chiar daca a recunoscut insa nu exista probe in acuzare se poate ajunge la achitare.
Stiu ca se va sesiza CEDO, dar nu am detaliile de la avocati. Imi cer scuze dar as dori sa mi se explice mai clar pentru ca tot nu reusesc sa inteleg care este motivul pentru care nu s-a mai tinut cont de 320 la a doua dentinta, cea definitiva. Este in ordine sa se intample asa ceva? Exacutarea pedepsei se face deja de apoximativ 2 luni.
din ce scrieti dvs nu reiese ca nu au fost aplicate dispozitiile art 320 indice 1.
daca a avut incadrare 2-7 si in final a fost condamnat la 3 ani inseamna ca legiuitorul a avut in vedere o pedeapsa de 4 ani si sase luni dar, tinand cont si de art 320 a aplicat 3 ani.
nu inseamna ca daca cei de la instanta de fond au aplicat 1 an ,cei din instanta de recurs sa mentina acel an.
daca ar fi fost condamnat in prima instanta la 3 ani chiar si cu aplicarea 320 ?
din punctul meu de vedere ceea ce incercati sa faceti acum cu CEDO e doar pierdere de bani,de nervi si de timp.
succes