avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? Poate fi anulat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? Poate fi anulat?

Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea vinovatiei, dar dupa recursul tuturor partilor, pedeapsa s-a majorat , aceasta devenind definitiva, insa nu s-a mai tinut cont de 320 ind 1. Nu sunt in cunoastinta de cauza si nici nu stiu daca se mai poate face ceva insa as vrea sa stiu care este motivul, eventual sa mi se spuna si unde as putea gasi in lege ceva despre anularea 320. Multumesc
Cel mai recent răspuns: id_store , utilizator 18:14, 8 Februarie 2012
id_store a scris:

Stiu ca se va sesiza CEDO, dar nu am detaliile de la avocati. Imi cer scuze dar as dori sa mi se explice mai clar pentru ca tot nu reusesc sa inteleg care este motivul pentru care nu s-a mai tinut cont de 320 la a doua dentinta, cea definitiva. Este in ordine sa se intample asa ceva? Exacutarea pedepsei se face deja de apoximativ 2 luni.

Eu nu stiu nici ce stiu avocatii dvs. deoarece nu am vazut dosarul si in astfel de cazuri e greu sa imi dau seama si nici nu stiu ce avocati aveti...
In general nu ajung la CEDO...rezolv pe cat posibil cu CEDO in tara in proces...
Sper sa nu ajung nici in viitor cu propriile cauze, ci doar cu cele ale altora care nu mi-au fost clienti in tara.

Ceea ce stiu este ca sunt foarte putini avocati care au o perceptia clara referitoare la CEDO deoarece trebuie sa aiba o gandire mult peste analiza normei de drept.
Vorbiti cu ei despre ce vor sa faca deoarece este treba lor si de aceea ii platiti.

Problema cu detentia definitiva constituie o alta problema...si nu am analizat-o, dar este foarte greu de spus daca ar avea sorti de izbanda fara o motivare super beton...nu beton....
Ceea ce va pot spune este faptul ca in momentul in care avocatul analizeaza in concret cazul observa variantele posibile si motivarile concrete.Poate ca avocatii dvs. au observat ceva si se pricep la motivari foarte puternice.

De aceea, nu va pot spune nici ca este o pierdere de timp cum zice Doberv mai sus, dar nici ca aveti sanse mari...la instanta pe care vor ei sa o sesizeze...
Se poate incerca la Curtea Constitutionala dar din cate am observat eu va trebui sa aiba argumente foarte puternice pentru a schimba jurisprudenta acesteia...
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am inteles, vom vedea in viitor cum vor considera avocatii sa procedeze. Multumesc pentru lamuriri
Cum s-ar putea ajunge la achitare?
Daca nu este vinovat si nu exista probe suficiente in acuzare se poate ajunge la achitare.
Insa daca a recunoscut si mai exista si alte probe nu are sanse...
Daca recunostea dar nu existau probe putea fi achitat in apel sau in recurs deoarece prima instanta are obligatia de a verifica probele si chiar daca inculpatul recunoaste poate respinge aplicarea art 320 ind. 1 C.pr. pen. si pronunta o solutie de achitare.
In recurs nu s-a mai aplicat art. 320 indice 1 c.proc.pen. intrucat a fost declarat neconstitutional. Din pacate, nu va pot spune acum cu exactitate cand s-a publicat decizia Curtii Constitutionale.

Alte discuții în legătură

Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 c.pr.pen. si aplicarea in timp a acesteia CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dispozitiile cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. constituie o norma procesual penala care este de imediata aplicare fiind insa in acelasi timp si o cauza de ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face? andrutu andrutu am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu ... (vezi toată discuția)
Ramas fara cale de atac ? Lauraella21 Lauraella21 Prietenul meu a fost condamnat in baza art.208 alin.1 raportat la art.209 alin.1 lit.a, g şi i cod penal, cu aplicarea art.3201 cod proc.pen., la o ... (vezi toată discuția)