avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune impotriva Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune impotriva Asociatiei

Buna dimineata,

Va rog sa ma ajutati cu o indrumare in cazul in proprietarul unui apartament doreste sa actioneze in instanta asociatia de proprietari.

Motivul e ca asociatia a afisat un cuantum neadevarat al sumelor datorate de catre proprietar.
Proprietarul a notificat in scris asociatia ca in 5 zile de la primirea notificarii asociatia sa dea explicatii scrise privind modul de calcul al sumelor afisate, iar daca nu raspunde aceasta se va aprecia ca fiind o recunoastere din partea asociatiei a faptului ca proprietarul respectiv nu datoreaza acele sume. Asociatia nu a raspuns insa de mai bine de doua saptamani.

Ce fel de actiune ar putea promova proprietarul pt a se stabili ca acesta nu datoreaza sumele afisate de asociatie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:51, 21 Martie 2013
Administratora v-a informat numai ca v-a pune un plafon minin la caldura s-au chiar a pus acel ,,plafon'' in listele de plata, va rog sa precizati mai clar.
Nici noi nu stim ce e acela plafon minim.
Doamna administratora pur si simplu nu ia in seama ceea ce calculeaza firma.
Interesati-va la presedintele asociatiei daca s-a renuntat la calculul facut de firma si in baza carei decizii a comitetului executiv ea pune pe liste alte sume decat cele pentru care platiti un comision ca sa va fie calculata caldura.
Pai tocmai asta e ideea ca daca apare diferenta asta intre 75 lei si 137 lei inseamna ca a pus un plafon minim. In plus suntem 6 locatari care avem de plata 137 lei (tinand cont ca avem consumuri diferite) si unul singur care are 270 lei.
Intrebati-o ce a impartit ea acolo si de unde e suma aceea in plus. Trebuie sa va lamureasca. Nu e normal, macar din ce ne-ati spus aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Cum si unde se poate da in judecata asociatia de proprietari Bogdan1459 Bogdan1459 Buna ziua. M-am hotarat sa dau in judecata asociatia de proprietari. Intrebarea mea este: Unde si cum se realizeaza practic? Si unde pot gasi un ... (vezi toată discuția)