avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pretul apei in Bucuresti - majorat cu 34%
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pretul apei in Bucuresti - majorat cu 34%

O persoana informata mi-a transmis ca firma franceza ce detine monopulul asupra apei potabile in Bucuresti a solicitat majorarea pretului per mc cu 34%.
Aceasta majorare survine dupa cea operata in luna noiembrie 2011.
Am inteles ca ANRSC si-a dat acordul in aceasta privinta.

A solicitat cineva precizari la institutiile statului in legatura cu acest aspect?
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 23:12, 11 Aprilie 2012
:offtopic:
Este "perfect logic"
Iti iei masina frantuzeasca ieftina? ca e cu desfacator de bere pe capota sau cu romb sau cu sagetele etc. ... Si una din ele o mai si fac in romanica ... (aici asemanarea cu glina si statia/ canalul). Mai departe cand esti fericit ca ai sarit de 60000 km si te duci in service incept durerile de cap (si aici asemanarea cu pretul apei)

Deci, relatia francofona functioneaza in toate ramurile industriei, de ce nu ar fi fost si in alimentarea cu apa.
ANRSC sustine ca pretul apei a fost majorat cu 34% pentru sustinerea financiara de catre populatie a fazei I a investitiilor de la Statia de epurare Glina preluata in concesiune de APANOVA.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
eliasav, utilizator
Unele inadvertente privind aprobarea de catre ANRSC a "majoarii extraordinare" a pretului apei:

- pretul apei include investitia APANOVA de la Glina - statie epurare ape uzate - dar fara a fi partasi la repartizarea profitului ci doar partasi la plata pierderilor

- platim o taxa de de 0,10 lei / mc de ape uzate care este colectata tot de APANOVA - de ce mai trebuie sa platim si aceasta taxa daca investitia este achitata de noi?

- platim o taxa prin care subventionam functionarea Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice al carei buget anual este de 700 000 euro (350 000 euro colectati prin APANOVA si, respectiv, 350 000 euro colectati prin RADET)

- platim TVA la furnizarea unui produs vital numit APA

- la terminarea investitiei, firma va gasi alte motive ca pretul apei sa ramana cel actual
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
eliasav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anrsc aproba ajustare tarifara extraordinara eliasav eliasav furnizorul de apa a precizat ca ANRSC a aprobat (probabil un bonus de Sfintele sarbatori de Craciun) cu adresa 4034592/21.12.2011 ajustarea tarifara ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare apa potabila david ionica david ionica Sunt administrator la asociatie de proprietari si , avand in vedere modificarea permanenta a preturilor la apa, la canalizare, apa meteo, nu doresc sa semnez ... (vezi toată discuția)
Tarife nejustificat de mari la mc de apa. ce organ central poate declansa un control privind activitatea regiilor locale? valisnd valisnd O anumita regie autonoma practica tarife enorme fata de cele practicate in alte orase - exemplu: pentru plata a 5 metri cubi apa rece, se emite o factura care ... (vezi toată discuția)