avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde poate fi reclamat administratorul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde poate fi reclamat administratorul?

Buna ziua,

As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca:

1. asociatia noastra este inca de locatari, nu de proprietari
2. nu avem un program regulat de incasari, ci ele se anunta "din scurt", uneori in aceeasi zi si la ore imposibile pt cei care lucreaza (ex 14-18)
3. dureaza luni de zile pina se schimba un bec
4. nu exista nici macar intentia de a se face contorizarea blocului pe caldura
5. apropo de caldura, in sept s au facut probele; in octombrie am paralizat de frig ca deh, majoritatea locatarilor nu vor sa plateasca; luni pe 27 am fost anuntati ca de la 1 nov vom avea caldura. Astazi a aparut un afis care zice ca 3 apt au probleme cu calorifele si pina nu se repara nu ne pot da caldura
6. intretinerea se afiseaza cu intirzieri mari (ex in noiembrie platim intretinere pt august)

Sedintele nu se convoaca decit din an in pasti, si atunci nu vine nr minim de locatari. Toata llumea e nemultumita, dar tace si nu face nimic. Eu ce pot sa fac??
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:38, 7 Noiembrie 2011
Presedintele Asociatiei spune ca cenzor nu exista iar lista de la intretinere este semnata de catre el si administrator.
Voi face o cerere catre administrator si Presedinte pentru explicarea sumei de la intretinere si in legatura cu geamul respectiv probabil ca voi pune decat o intrebare sa vad ce spun despre asta si daca imi spun iar ca trebuie sa umblu eu din usa in usa sa strang semnaturi si bani probabil ca le voi face o sesizare cu luare la cunostinta catre ei si apoi catre primarie.Va multumesc pentru raspuns.
Cenzor trebuie sa existe. Daca nu se gaseste nimeni de specialitate in asociatie si care sa si vrea sa se ocupe de cenzorat, atunci trebuie angajat un cenzor (studii economice).

Pentru geamul de la uscatorie nu trebuie sa mearga nimeni "din usa-n usa", nici macar administratorul, pentru a strange bani.
Proprietarii sunt obligati prin legea 230/2007 sa intretina condominiul in stare buna de functionare, asa incat geamul se monta si pretul acestei operatiuni se punea pe liste si proprietarii plateau.

S-a facut din tantar, armasar!
Am si eu o problema asemanatoare cu administratorul blocului meu.
Eu locuiesc singura intr-o garsoniera iar in ultimele doua luni administratorul a afisat ca numar de persoane care locuiesc in casa mea, 3. Dupa prima luna, i-am spus ca s-a inselat si ca eu stau singura si i-am zis ca trec pe la casierie sa declar ca locuiesc singura. S-a facut ca nu ma aude si luna urmatoare m-am trezit ca stau cu inca doua persoane invizibile in casa. Nu am apucat sa inregistrez declaratia pentru ca programul casieriei este foarte scurt si nu apuc sa ajung, iar cand ajung cu 10-15 minute inainte sa se inchida, de obicei nu mai este nimeni acolo. Imi spune cu nesimtire ca nu imi platesc intretinerea cu toate ca i-am zis ca am fost acolo si inainte sa inchida casieria si ca nu mai era nimeni acolo. In fine, pot sa il reclam ca a falsificat datele de la avizier?
Interesati-va a ce apartament locuieste presedintele asociatiei si dati-i lui cererea prin care solicitati sa fiti trecuta numai 1 persoana la intretinere.
Daca nu ma insel, administratorul este si presedintele asociatiei. Totusi, saptamana asta voi face o declaratie. Presupun ca poate sa imi dea un numar de inregistrare, nu? Si de acum inainte, platile le voi face prin transfer bancar ca sa nu mai am probleme de acest gen. :)

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme adminstrator si presedinte de bloc ionelle2000 ionelle2000 buna ziua, numele meu este ionela pirlan si as avea nevoie de ceva sfaturi legate de probleme cu asociatia de proprietari, si anume: -din ce stiu eu, ... (vezi toată discuția)
Se poate ca administratorul blocului meu sa imi puna penalizari de pe urma unui proces pierdut cu cet iasi, avand in vedere ca eu am centrala proprie? lionx1987 lionx1987 Buna ziua. Am o mica problema cu care as dori ceva ajutor din punct de vedere juridic. Administratia blocului meu a fost data in judecata de catre CET Iasi pt ... (vezi toată discuția)
Remunerarea comitetului asociatiei de proprietari VanessaRhett VanessaRhett Buna ziua. As dori sa stiu in baza carei legi, sau dispozitii legale sunt remunerati cenzorul, presedintele de asociatie si administratorul de bloc? La mine ... (vezi toată discuția)