avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde poate fi reclamat administratorul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde poate fi reclamat administratorul?

Buna ziua,

As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca:

1. asociatia noastra este inca de locatari, nu de proprietari
2. nu avem un program regulat de incasari, ci ele se anunta "din scurt", uneori in aceeasi zi si la ore imposibile pt cei care lucreaza (ex 14-18)
3. dureaza luni de zile pina se schimba un bec
4. nu exista nici macar intentia de a se face contorizarea blocului pe caldura
5. apropo de caldura, in sept s au facut probele; in octombrie am paralizat de frig ca deh, majoritatea locatarilor nu vor sa plateasca; luni pe 27 am fost anuntati ca de la 1 nov vom avea caldura. Astazi a aparut un afis care zice ca 3 apt au probleme cu calorifele si pina nu se repara nu ne pot da caldura
6. intretinerea se afiseaza cu intirzieri mari (ex in noiembrie platim intretinere pt august)

Sedintele nu se convoaca decit din an in pasti, si atunci nu vine nr minim de locatari. Toata llumea e nemultumita, dar tace si nu face nimic. Eu ce pot sa fac??
Multumesc!


Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:38, 7 Noiembrie 2011
Nu se poate ca administratorul sa fie si presedinte. Este impotriva legii 230/2007.
Presedintele este ales de proprietari, administratorul este angajat al asociatiei.
Ar fi conflict de interese.
Buna ziua,

Am citit mesajele de mai sus si tot nu gasesc o metoda de abordare a problemei prin care trec. Stau in chirie si asociatia de care apartin are niste metode deosebite de a calcula suma care se plateste lunar la intretinere, formula care nu se impartaseste cu muritorii de rand. In plus apometrele nu au verificarea facuta si lunar s-au adaugat toate pierderile in costul intretinerii. Voi merge si voi verifica metrologic apometrele zilele acestea. In cazul in care sunt in regula, normal ar fi sa primesc inapoi ce am platit in plus,nu? As putea reclama undeva faptul ca administratorul nu spune "formula" cu care calculeaza intretinerea?

Va multumesc
In cadrul unei asociatii de proprietari, cheltuielile se repartizeaza conform legislatiei. Astfel legea 230/2007 prevede :
Art. 47. - Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt următoarele:
a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de altă natură.


Apoi HG 1588/2007 detaliaza aceste cheltuieli si precizeaza care sunt cheltuielile pe fiecare categorie prezentate in lege.
Acolo o sa gasiti ce anume se repartizeaza pe numar de persoane, ce se repartizeaza pe cota indiviza...
Nu exista o formula de calcul pentru ca sunt cheltuieli diverse si moduri diferite de a se repartiza, asa cum constatati din legislatie.
@costel crama

Chiar daca veti face verificare metrologica a contoarelor dv., asta nu va absolva de plata "pierderilor" de apa inregistrate ca diferenta intre factura primita de la furnizor si ceea ce declara locatarii din bloc ca fiind consumul personal.
In covarsitoarea majoritate a blocurilor se inregistreaza aceste diferente lunar. Ele au cauze multiple care nu pot fi rezolvate permanent si definitiv.

Despre modul cum se repartizeaza la dv. in bloc cheltuielile.....nu ne spuneti ce va nemultumeste exact.
Sigur ca puteti reclama faptul ca administratorul nu va spune formula, dar....l-ati intrebat?
Adresati-va presedintelui asociatiei cu o solicitare scrisa care sa va fie inregistrata, la fiecare afisare de lista de intretinere pana in 10 zile de la punerea ei la avizier si presedintele ar trebui sa va raspunda in 7 zile de la primirea cererii dv. Asa scrie in legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme adminstrator si presedinte de bloc ionelle2000 ionelle2000 buna ziua, numele meu este ionela pirlan si as avea nevoie de ceva sfaturi legate de probleme cu asociatia de proprietari, si anume: -din ce stiu eu, ... (vezi toată discuția)
Se poate ca administratorul blocului meu sa imi puna penalizari de pe urma unui proces pierdut cu cet iasi, avand in vedere ca eu am centrala proprie? lionx1987 lionx1987 Buna ziua. Am o mica problema cu care as dori ceva ajutor din punct de vedere juridic. Administratia blocului meu a fost data in judecata de catre CET Iasi pt ... (vezi toată discuția)
Remunerarea comitetului asociatiei de proprietari VanessaRhett VanessaRhett Buna ziua. As dori sa stiu in baza carei legi, sau dispozitii legale sunt remunerati cenzorul, presedintele de asociatie si administratorul de bloc? La mine ... (vezi toată discuția)