avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitatea verificarii apometrelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitatea verificarii apometrelor

Buna ziua! Ma numesc Dana și locuiesc într-un apartament tip ANL dat în folosința în anul 2003. Ma ocup de citirea lunara a contoarelor de apa rece, respectiv, calda și constat diferențe majore fata de contorul general datorate pietrificării apometrelor. Întrebarea mea e următoarea: în sarcina cui cade schimbarea acestora, a chiriașului sau a primăriei, care este proprietarul în fapt al blocului de locuințe? Menționez ca, de la darea în folosința acestea nu au mai fost verificate metrologic...la 2 ani! Va multumesc!
johnpescar, singurul utilizator care mai si pricepe la administrarea imobililor, ceilallti sa mai studieze putin normativele tehnice si dupa aceea sa deie cu parerea.:-/.:hugall::thumbup:
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
ogra, utilizator
@ogra,
Aveti dreptate. Asa cum spuneti "contoarele de apa utilizate in apartamente sunt repartitoare de costuri si indicatiile lor sunt adimensionale" si nu numai atat deoarece acestea pot functiona si pe post de plasme de caldura ecologice sau puteti chiar viziona pe ele filmele preferate tridimensional iar acum pe gerul asta sunt folosite si ca aparate de depistare a gogoritelor spuse de unii ca sa inghete apele.:O
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema - verificarea metrologica a contoarelor larrablue larrablue Tatal meu este administrator de bloc si i s-a cerut de la primarie sa se verifice metrologic contuarele in bloc. Problema este ca multi nu sunt de acord, ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere o verificare a apometrelor de apartament,fiind administrator ! eu45ani eu45ani Buna ziua, Sunt administrator al unei asociatii de locatari si asi vrea,legal,sa verific apometrele de apartament cu o firma autorizata metrologic. Cum se ... (vezi toată discuția)