avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs facut de catre parchet urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs facut de catre parchet urgent

buna ziua ,in procesul pe fond la tribunal am fost condamnat la 5 ani pt art 215 si evaziune darile la stat cealalta pers care este cu mine tot invinuit a fost achitat si el a fost la instigare art 215 dar parchetul a facut recus o sa fim chemati la parchet ?se mai pot depune acte sau martori la parchet?si cit tin ei dosarul?tinind cont ca eu am facut apel multumesc
Cel mai recent răspuns: Bisioc , utilizator 00:34, 8 Noiembrie 2019
si este asa 16/01/2012 Condamnare
Solutie: În baza art. 6 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 74 alin.2, art. 76 lit.d Cod penal condamnă pe inculpatul xxxxxxxxxxxx fără antecedente penale, la: - 8(opt) luni închisoare pentru infracţiunea de evaziune fiscală În baza art. 215 alin.1,2,3 şi 5 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal şi 74 alin.2, 76 lit. a Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat la: - 5(cinci) ani închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi respectiv cele prevăzute de art. 64 lit.a, b şi c Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege, pe o perioadă de 4 ani. În baza art. 11 pct.2 lit. a Cod procedură penală raportat la art.10 lit. d Cod procedură penală achită pe inculpatul xxxxxxxx pentru infracţiunea prevăzută de art. 280/1 din Legea nr. 31/1990 modificată şi republicată. În baza art.33 lit. a, 34 lit. b şi 35 Cod penal contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare pe care urmează să o execute în regim de detenţie şi 4 ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi respectiv cele prevăzute de art. 64 lit. a, b şi c Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege. Pe durata şi în condiţiile prevăzute de art. 71 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a, b şi c Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege. În baza art.11 pct.2 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 10 lit. d Cod procedură penală achită pe inculpata xxxxx pentru infracţiunea prevăzută de art. 26 Cod penal raportat la art. 215 alin.1,2 3 şi 5 Cod penal cu aplicarea art. 41
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ajunge la ICCJ asa cum am banuit.

Ce ajunge, apelul sau recursul? Ce reprezinta mesajele astea eliptice, care induc lumea in eroare?
Avocatii care nu inteleg ce expun sunt multi...
Important este ca inteleg cei care le raspund...

Este logic pentru orice avocat care cunoaste legea si face o raportare logica la pedeapsa ca recursul va ajunge la ICCJ...
Mi-am dat seama dupa pedeapsa ca prima instanta este tribunalul...
Poate ca tine putin si de experienta...desi nu experienta conteaza dupa parerea mea...ci stiinta dreptului care se poate dobandi foarte rapid...daca omul are timp de studiu inca din facultate...
Din pacate, regula este ca studentii nu au timp de studiu si nici chiar dupa ce devin avocati...nu au timp...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Se pare ca ati sarit o cale de atac. Ati trecut direct la recurs?
prima instanta a fost la tribunal fiin-ca suma este peste 2miliarede lei vechi deci am asa tribunal si curte de apel

Alte discuții în legătură

Este aceasta hotarare definitiva? picika picika buna in decembrie 2011 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu supraveghere.(art.215 alin 1,2,3) atat parchetul cat mine am declarat recurs,parchetul a cerut ... (vezi toată discuția)
Masura supravegerii prevazuta de art. 863 cod penal dodonica dodonica Cand in decizia penala se aplica art 863 cp, -a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul de unde sa judecat cauza din Romania ... (vezi toată discuția)
Se dau achitari la inalta curte ? gemi gemi buna ziua este adevarat ca la inalta curte nu se dau achitari?sunt la art 215 (vezi toată discuția)