avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada masterului este considerata vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada masterului este considerata vechime in munca?

Buna ziua, Am incheiat contractul de munca pe data de 7.01.2011 cu acordul partilor. Nu mi-am gasit de lucru si as vrea sa ma inscriu la somaj, va rog sa-mi spuneti daca se poate? Si ce trebuie sa fac? Pentru ca tot nu am de lucru m-am inscris la Master, am dat examen si am intrat la stat pe lucurile fara taxa la zi, as vrea sa stiu daca perioada masterului este luata in calcul la vechimea in munca? Multumesc, astept raspunsul dvs,
Cel mai recent răspuns: goreny , utilizator 15:53, 31 August 2012
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii pblice spune:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
...
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
...
(2) Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior, conform prevederilor alin. (1) lit. b), beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.

(3) Persoanele prevazute la alin.(1) beneficiaza de perioadele asimilate daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile prezentei legi.

2. Asadar din perioada de facultate se ia ca stagiu asimilat de cotizare numai perioada care nu coincide cu perioada in care ati avut caltatea de salariat (si deci ati cotizat la pensii).
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioade asimilate Garname Garname \\"Studiile postuniversitare de specializare\\" care dau dreptul de a profesa in alta specializare sunt considerate sau nu perioade asimilate, de vreme ce se ... (vezi toată discuția)
Pensie- vechime in munca pentru studii de licenta, masterat si doctorat? AdrianaElenaPal AdrianaElenaPal Buna ziua! Am fost informata ca toti anii de studii, licenta (4 ani), masterat (2 ani) si doctorat (2 ani) vor merge ca vechime pentru pensie. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Contributii pensie lacrima2 lacrima2 Am absolvit, in anul 1997, un colegiu universitar - anii de studii superioare de 3 ani pot fi inclusi in stagiul de cotizare pentru pensie? (vezi toată discuția)