In afara de 3 proprietari, membrii asociatiei noastre nu au prezentat actul de proprietate la asociatia de proprietari desi aceasta a trecut prin procesul de transformare in asociatie proprietari la judecatorie si actele banuiesc ca ar fi trebuit prezentate.
Noi nu cunoastem cine sunt proprietarii decit din declaratiile lor verbale datind din anul 2009 cind s-a infiintat asociatia si e foarte posibil ca intre timp sa se mai fi schimbat, sa mai fi vindut samd.
Spre exemplu, unul e in tabelul cu membri de asociatie, nu exista copia dupa actul de proprietate si in cartea de imobil apare ca proprietara nevasta-sa. Este el membru de asociatie ori ba? Eu inclin sa cred ca nu. Stiu ca e unul pentru fiecare apartament dar odata ce contractul o fi pe numele nevestei, cum poate fi el membru de asociatie?
Si sunt sau nu membri cei care nu au actele la asociatie?
Stiu ca e un subiect mai greu de aceea va multumesc si va urez o zi fericita!
Lasind la o parte sfintenia, sint doar niste opinii pt. o situatie la voi in bloc care poate fi usor rezolvata, cine nu a venit la asociatie cu dovada ca este proprietar cit si cu cerere de adeziune daca nu era deja in tabelul de la inregistrare, nu va fi convocat si nu va lua parte la sedinta.
Singura problema apare daca cei cu acte si cu adeziune sint mai putini de 50% din totalul apart.(cei cu acte in regula, nu este vorba de cvorum) cit spune legea ca trebuie sa fie ca sa constituie asociatia; daca in evidente nu ai 50% , eu as spune ca este ca si cum asociatia voastra nu ar mai exista poate cineva stie ce se intimpla dpdv legal cu o asociatie in care multa lume pleaca si ramin doar 3. continua asociatia cu 3 sau se dizolva ?
Pai la noi in dosare din 70 de proprietari doar vreo 3 acte de proprietate avem la asociatie. OK, membrii fondatori din dosarul de la judecatorie nu mai trebuie sa aiba adeziune inteleg (da?) dar acte de proprietate nu avem DELOC nici de la astia nici de la ceilalti care nu apar la constituire cu numele. E doar un tabel acord de asociere. Stau si ma intreb cum a dat judecatorul ok pentru o asociatie fara acte de proprietate.
Atunci asociatia nu exista? E posibil....
Presedintele asociatiei trebuie sa-i stimuleze pe proprietari sa aduca la asociatie actele de proprietate, conform legii.
Aceasta inseamna rabdare si munca ce o face presedintele ales de adunarea generala. Daca presedintele reuseste sa covinga proprietarii sa aduca macar cate un contract pe sapatamana, intr-un an poate raporta in fata adunarii generale ca a reusit sa adune peste 50 de acte de proprietate. Primul act de proprietate poate fi chiar al presedintelui, apoi ale membrilor comitetului executiv, ale membrilor comisiei de cenzori si iata ca se aduna mai mult decat cele trei pe care le aveti acum.
Chiar si unul pe luna si tot se aduna 12 acte intr-un an de presedentie.
Actele de proprietate sunt necesare asociatiei pentru multe alte situatii, nu numai pentru votul in adunarea generala, care dupa mine nu are mare importanta ca pe langa 50 de proprietari cu actele aduse mai voteaza inca 5-6 fara acte. Hotararile se iau de o majoritate si nu de minoritate.
Din 37 membri de asociatie inscrisi pe tabelul de constituire doar 10 au depus in copie actul de vinzare cumparare si pot face astfel dovada calitatii de proprietar fara de asociatie, pot vota, alege si a fi ales, etc.
Ce ma fac cu cei care vin la sedinta si nu au prezentat actul de proprietate? Pot sau nu vota?
Mentionez ca exista de o luna afis la avizier prin care li se cere sa faca dovada ca sunt proprietari si nimeni nu a adus vreun act.
Deci... ce ne facem cu astia? Sa-i cred pe cuvint ca sunt proprietari? Nu cred ca e corect.