avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membri de asociatie fara acte de proprietate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membri de asociatie fara acte de proprietate

In afara de 3 proprietari, membrii asociatiei noastre nu au prezentat actul de proprietate la asociatia de proprietari desi aceasta a trecut prin procesul de transformare in asociatie proprietari la judecatorie si actele banuiesc ca ar fi trebuit prezentate.
Noi nu cunoastem cine sunt proprietarii decit din declaratiile lor verbale datind din anul 2009 cind s-a infiintat asociatia si e foarte posibil ca intre timp sa se mai fi schimbat, sa mai fi vindut samd.
Spre exemplu, unul e in tabelul cu membri de asociatie, nu exista copia dupa actul de proprietate si in cartea de imobil apare ca proprietara nevasta-sa. Este el membru de asociatie ori ba? Eu inclin sa cred ca nu. Stiu ca e unul pentru fiecare apartament dar odata ce contractul o fi pe numele nevestei, cum poate fi el membru de asociatie?
Si sunt sau nu membri cei care nu au actele la asociatie?
Stiu ca e un subiect mai greu de aceea va multumesc si va urez o zi fericita!
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 19:51, 11 Februarie 2012
este prevazut in lege ca o copie dupa actul de proprietate sa fie depusa la sediul asociatiei?
HG 1588/2007
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
OBLIGATII
.....................
g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate;
Daca nu depun benevol, comitetul printr-o decizie inputerniceste pe presedinte si va scoate copiie fidela a proprietatilor administrate de la A.N.C.P.I pentru vreo 7 lei si sa rezolvat si problema actelor de proprietate in mai putin de trei 3 zile lucratoare.:-/:magic::hm:
... la A.N.C.P.I pentru vreo 7 lei
tariful este de 20 lei

Initiatorul HG 1588/2007 a pierdut din vedere faptul ca actul de vanzare-cumparare contine si informatii private.

Varianta aceasta este buna pentru ca intre timp au aparut noi proprietari, s-au mai trecut contracte pe numele altcuiva si la sedinte apar tot aia care nu au actualizat situatia. Ce zic eu? Nu au prezentat vreodata vreun act de proprietate. Da, am fost anul trecut la cadastru si am platit intr-adevar 20 lei. Inmultit cu n proprietari care nu au depus actele iese o suma mare, ar fi bine daca legea ne-ar permite sa le imputam lor aceste cheltuieli, adica apartamentelor unde nu au depus actele la asociatie.
Multumesc tuturor.

Alte discuții în legătură

Coproprietari, care este membru de asociatie? Costica33 Costica33 Am urmatoarea situatie: la citeva apartamente sunt 2 coproprietari, nu sunt sot si sotie sau in alte cazuri sunt sot si sotie. Pe tabelul de la infiintarea ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru ... alex5 alex5 convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru convocare unei adunari generala a unei asociatie proprietari, trebuie convocati doar ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari 109-nord 109-nord Daca dupa un timp de la constituire, numarul membrilor unei asociatii scade sub jumatate plus unu din numarul proprietarilor, se poate convoca adunarea ... (vezi toată discuția)