In afara de 3 proprietari, membrii asociatiei noastre nu au prezentat actul de proprietate la asociatia de proprietari desi aceasta a trecut prin procesul de transformare in asociatie proprietari la judecatorie si actele banuiesc ca ar fi trebuit prezentate.
Noi nu cunoastem cine sunt proprietarii decit din declaratiile lor verbale datind din anul 2009 cind s-a infiintat asociatia si e foarte posibil ca intre timp sa se mai fi schimbat, sa mai fi vindut samd.
Spre exemplu, unul e in tabelul cu membri de asociatie, nu exista copia dupa actul de proprietate si in cartea de imobil apare ca proprietara nevasta-sa. Este el membru de asociatie ori ba? Eu inclin sa cred ca nu. Stiu ca e unul pentru fiecare apartament dar odata ce contractul o fi pe numele nevestei, cum poate fi el membru de asociatie?
Si sunt sau nu membri cei care nu au actele la asociatie?
Stiu ca e un subiect mai greu de aceea va multumesc si va urez o zi fericita!
De o luna, de cand ati afisat, nu ati intalnit nici unul din cei 27 de vecini cu care sa discutati, sa le cereti o copie a actului de proprietate?
Dar, oricum vad ca faceti progrese importante daca din data de 7 februarie, cand aveati 3 contrate, astazi, in data de 9, aveti 10. Inca o sapatamana si-a sa aveti peste 30 de membri
cu documentele in regula.
Rideti de mine? Nu le-am numarat prima data, am aproximat, acum am facut-o.
In acest bloc nu ma intilnesc cu lumea si nu e deloc potrivit, chiar daca m-as intilni, sa-i trag de mineca in lift sa dea contractele. E mult mai elegant si normal un afis pus la avizier.
Raspunsul la inttrebarea mea care este?
Multumesc.
Nu e deloc elegant si nici productiv afisarea la avizier in practica (doar in teorie).
V-am spus intr-un mesaj privat ca afisul meu este de un an si in urma lui nu a adus nimeni nimic. E adevarat ca unii au promis. Dar pana nu ii tragi de maneca nu fac.
Lumea e comoda, asta e adevarul, nici listele de plata nu le citesc 70% din ei, ci vin direct in timpul programului, sau inafara lui si inteaba cati bani are de dat si scoate portofelul.
Asta e realitatea dura a practicii.
Parca imi este si necaz de investitia de 2000 lei in aviziere.
Acum, sa raspundem la intrebare: simplul fapt ca este proprietar nu este automat si membru. Decat daca e din cei care au participat la constituire. Restul, din ounctul meu de vedere nu sunt nici proprietari (pana la dovada proprietatii) nici membrii (pana la aducerea cererii de adeziune).
Rupeti-va cateva ore saptamana asta si mergeti din usa in usa.
La exact cei de la constituire ma refeream: ei nu au prezentat acte de proprietate, nu exista dovada ca sunt proprietari. La judecatorie am inteles ca nu le-au cerut. Sunt acestia membri ori ba? Ma gindesc ca si eu puteam sa ma trec pe lista ca sunt proprietar si, mai mult de atit, poate intre timp s-au si vindut din apartamente.
deja subiectul se incadreaza in "prea mult zgomot pentru nimic" (sau mai nimic)
pune odata la avizier anuntul..., lista cu proprietarii inscrisi in asociatie cu acte in regula , lista cu cei inscrisi la inregistrare dar ale caror acte nu se regasesc, acestia sa le aduca urgent, altfel nu vor fi indreptatiti sa participe la adunare
ceilalti daca vor participe la adunare, sa se inscrie mai intii in asociatie
scrie in anunt "se convoaca adunarea generala in data de..., convocarea se adreseaza urmatoarelor persoane: nume , apartament nr.. ii insiri pe cei 10."
poate vazind afisul vor trece pe la tine cu actele citiva care nu sint pe lista
pt.cei 10 verifica personal adac mai stau in bloc
mergi si din usa in usa sa le explici, organizeaza pt.asta si o mini-sedinta in scara blocului
la data adunarii participa doar cei 10, cei care vor aduce acte din restul pina la 37 si din ceilalti cei care vor adera intre timp
daca sint doar 10, convoci sedinta pt.cei 10 , daca vin 6 este cvorum si cei 6 hotaras cu majoritate de voturi, adica 4 la 2 , adca este 3 la 3 conteaza votul tau de presedinte
sa vezi pe urma daca celor multi o sa le convina sa hotarasca pt. ei doar 3-4
ce este asa de greu?