Buna ziua.
Va scriu in calitate de comodatar care urmeaza sa fie evacuat. Situatia este urmatoarea: am incheiat un contract de comodat pentru un apartament; mai sunt 4 ani pana la termenul stipulat. Am deschis o societate al carei sediu social este pe apartamentul respectiv. In urma unor divergente cu proprietarii, imi este frica ca ma vor evacua din apartament( am informatii ca vor face o vanzare-cumparare fictiva, urmand ca "noul proprietar" sa nu aprobe comodatul).
Intrebarea mea este urmatoarea: care este termenul minim in care ma pot da afara (in aceasta situatie, cu vanzare-cumparare fictiva, ei avnd cadastrul si intabularea apartamentului)? Exista alta varianta legala pentru ei, in care sa ma poata da afara in cateva zile (eu am echipament mare acolo, este f dificil sa fac mutarea de pe o zi pe alta)?
Nu exista nici o prevedere, un termen minim, nu este obligat sa ma notifice inainte cu cateva zile? Precizez ca in contract scrie ca :" se aplica conditiile art 1560 si urmatoarele Cod Civil."
ACEST TERMEN LEGAL MA INTERESEAZA...IN CONTRACT NU ESTE STIPULAT NICI UN TERMEN, DECI SE APLICA TERMENUL LEGAL...DAR CARE ESTE ACEST TERMEN?
VA MULTUMESC
Termenul este cel pentru care aţi încheiat contractul. Contract care este legea părţilor. Nu poate exista un alt termen. Iar dacă nu doriţi să părăsiţi spaţiul, nu vă poate obliga decît în condiţiile pe care vi le-am spus mai sus. Printr-o acţiune în instanţă. Aşa că, termen, berechet. Puteţi să staţi liniştit.
Dacă, totuşi, vreţi să renunţaţi la beneficiul contractului, puteţi căuta un spaţiu convenabil, fără nicio grabă.
Nu vă poate da afară de pe o zi pe alta. Nici de pe o lună pe alta.
Inscrierea in CF inseamna ca acel contract e opozabil si cumparatorului imobilului...
E nevoie de o plimbare (doua, in fapt, daca doriti sa vedeti si rezultatul...) la Biroul de CF, o cerere (gasiti acolo model), copie contract (original sasu copie legalizata), niste banuti si...-atat!
Apoi, dupa ce plecati, el va ramane cu acel contrract notat acolo si va avea nevoie de dv. sa radieze mentiunea. Ma gandeam ca asa va intelege si el ce inseamna sa te bazezi ca ai o situatie si sa te trezesti cu alta.
Cu privire la termenul de incetare a cintractului, ia uitati-va bine in contract si cititi bine la incetare, ca e posibil ca acesta sa inceteze inainte de termen prin reziliere unilaterala, mai sunt modele notariale care contin astfel de clauze... Si in functie de asta e termen legal si tot...
Oricum, o luna aveti fara nicio problema!
Buna ziua!
Dar prin termen prin reziliere unilaterala,nu se integele daca si eu doresc.?!Eu am inchiriat ap.cu contract de comodare pe 3ani,si nu au trecut decat 2ani,iar acum vrea sa ma dea afara.Mentionez ca in baza contractului,eu i-am renovat apartamentul complet,zugravit etc.,arata jalnic ..