avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare comodatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare comodatar

Buna ziua.
Va scriu in calitate de comodatar care urmeaza sa fie evacuat. Situatia este urmatoarea: am incheiat un contract de comodat pentru un apartament; mai sunt 4 ani pana la termenul stipulat. Am deschis o societate al carei sediu social este pe apartamentul respectiv. In urma unor divergente cu proprietarii, imi este frica ca ma vor evacua din apartament( am informatii ca vor face o vanzare-cumparare fictiva, urmand ca "noul proprietar" sa nu aprobe comodatul).
Intrebarea mea este urmatoarea: care este termenul minim in care ma pot da afara (in aceasta situatie, cu vanzare-cumparare fictiva, ei avnd cadastrul si intabularea apartamentului)? Exista alta varianta legala pentru ei, in care sa ma poata da afara in cateva zile (eu am echipament mare acolo, este f dificil sa fac mutarea de pe o zi pe alta)?
Nu exista nici o prevedere, un termen minim, nu este obligat sa ma notifice inainte cu cateva zile? Precizez ca in contract scrie ca :" se aplica conditiile art 1560 si urmatoarele Cod Civil."

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Simplu71 , utilizator 00:33, 9 August 2021

Se mai poate sa fii scos afara...si va spun si dece!!!!Daca proprietarul merge la ANAF si se autodenunta,contractul devine nul,iar amenzile sunt satisfacatoare din cate observ.Trebuie platit din urma cei 11% impozitul pe luna si retro catre stat,si o mica amenda si gata....esti dat afara!!!

Liliana Gradinaru a scris:

Inscrierea in CF inseamna ca acel contract e opozabil si cumparatorului imobilului...
E nevoie de o plimbare (doua, in fapt, daca doriti sa vedeti si rezultatul...) la Biroul de CF, o cerere (gasiti acolo model), copie contract (original sasu copie legalizata), niste banuti si...-atat!

Apoi, dupa ce plecati, el va ramane cu acel contrract notat acolo si va avea nevoie de dv. sa radieze mentiunea. Ma gandeam ca asa va intelege si el ce inseamna sa te bazezi ca ai o situatie si sa te trezesti cu alta.

Cu privire la termenul de incetare a cintractului, ia uitati-va bine in contract si cititi bine la incetare, ca e posibil ca acesta sa inceteze inainte de termen prin reziliere unilaterala, mai sunt modele notariale care contin astfel de clauze... Si in functie de asta e termen legal si tot...
Oricum, o luna aveti fara nicio problema!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de comodat cls cls Buna ziua. Am o intrebare pt dvs : cum pot inceta un contract de comodat? Precizez urmatoarele: in primul rand , eu sunt comodatarul; contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie PetruMihai PetruMihai Hristos a inviat! Urmaresc de mult timp acest forum cu mare placere si interes. Este prima data cand propun spre dezbatere o problema ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)