avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cerere de oferta
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cerere de oferta

Buna ziua.

Ma intereseaza urmatorul aspect: am un srl si doresc sa particip la o cerere de oferta, pentru un contract de servicii. In fisa de date este mentionat faptul ca se solicita la Capacitatea Tehnica si Profesionala, prezentarea certificatului ISO 9001 si ISO 14001. Deoarece firma nu este de foarte mult timp pe piata, nu am dobandit experienta necesare pentru a ne certifica. Intrebarea este: ma poate sustine o alta societate care are ISO 9001 SI 14001? Si este obligatoriu ca societatea respectiva sa aiba trecut ca activitate, in codul CAEN, ceea care este mentionata in documentatia de atribuire sau poate avea orice activitate?

Cu stima,
Aurel Neagu
Cel mai recent răspuns: mariarux , utilizator 11:44, 9 Februarie 2012
(2)În cazul în care ofertantul/candidatul îsi demonstrează capacitatea tehnică si profesională invocând si susţinerea acordată, în conformitate cu prevederile alin. (1), de către o altă persoană, atunci acesta are obligaţia de a dovedi susţinerea de care beneficiază, de regulă, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, încheiat în formă autentică, prin care aceasta confirmă faptul că va pune la dispoziţia candidatului/ofertantului resursele tehnice si profesionale invocate


In cazul certificarilor ISO, imi spuneti va rog cum si ce anume resurse tehnice si profesionale va poate pune la dispozitie o firma cu activitate in comert?
Aceste certificari presupun ca dvs, sa aveti implementate niste proceduri de lucru, operationale care sunt total diferite pentru o firma de transport fata de una de comert.
V-ar fi util sa gasiti o alta firma de transpot care sa va sustina, nu una de comert.
La acest lucru ma refeream cand va scriam ca nu va poate sustine.Parerea mea!

Poate ca de mai mare ajutor va este sa consultati intai, Autoritatea Contractanta pentru lamuriri, apoi pe site ARNMAP:
[ link extern ]
la Formular desktop
Vlad Nicolae are dreptate: nu puteti primi sustinere pentru certificarile ISO.Puteti primi sustinere pentru cifra de afaceri, disponibilitati financiare, utilaje, experienta similara, personal.

In cadrul sustinerii nu conteaza obiectul de activitate al tertului, daca sustinerea e financiara.
Pentru sustinerea tehnica elementele prin care va sustine trebuie sa indeplineasca intocmai cerintele din fisa de date.
Bineinteles sustinerea trebuie prin angajament ferm, autentificat la notar.

Ruxandra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice - participare in asociere ana2000 ana2000 Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele de apa si ... (vezi toată discuția)
Subcontractant sau sustinator - conditii eligibilitate razvan911 razvan911 La o licitatie am posibilitatea de a participa insa sociatatea mea nu are o anumite acreditare ISCIR. In documentatie este precizat ca daca nu am acel ... (vezi toată discuția)
Capacitate profesionala dovedita prin sustinere henriettebondar henriettebondar Buna ziua, Atestatul APDP se poate considera ca sustinere a capacitatii tehnice a unei firme? Avand in vedere prevederile art.190 din OUG nr.34/2006: ... (vezi toată discuția)