avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv?

In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat, ca avocat definitv?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 20:27, 26 Februarie 2012
Informatii competente in aceasta privinta veti primi doar de la barou. Adresati aceasta intrebare baroului apoi as avea rugamintea sa postati raspunsul primit, pentru a fi util si altora.
Chiar asa ma si procedat vineri, dar la ora 13.15 tocmai plecase persoana care putea da un raspuns. O sa revin cu precizari, atunci cand o sa le am.
Va multumesc in numele tuturor celor interesati de raspunsul pe care il veti primi de la Barou si il veti posta pentru a fi util si altora.
Mai exista si situatia in care la data inscrierii in colegiu , consilierul juridic avea o vechime de 5 sau 10 ani si a fost inscris prin efectul legii consilier juridic definitiv .Ce dovada a examenului de definitivat va prezenta?Actul normativ in baza caruia a fost inscris ca definitiv?
Tocmai asta e problema. UNBR-ul nu doreste sa recunoasca vechimea consilierilor juridici. Art. 2 alin. (3) din regulamentul privind organizarea examenului de primire în profesie
Sesiunea Octombrie 2011, este anumea facut pentru a exclude orice consilier juridic cu orice vechime si cu orice examen de definitivat sustinut la oricare asociatie profesionala intrucat prin lege nu a fost autorizată să organizeze examenul de definitivare nicio autoritate iar consilierii juridici care prin lege sunt definitivi nu le este recunoscut definitivatul intrucat nu au sustinut un examen scris in baza unei programe compatibile cu cea a examenului de definitivat în profesia de avocat.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic - admitere barou 2013 ecaterinagherman ecaterinagherman Sunt inscris in Colegiul Consilierilor juridici ca si consilier juridic definitiv, dar nu am dat examen de definitivat, intrucat, in 2005, legea nu prevedea ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)