avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv?

In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat, ca avocat definitv?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 20:27, 26 Februarie 2012
Da, trebuie sa fi consilier juridic definitiv, deci sa fi inscris intr-o asociatie, iar examenul de definitivat sa fie sustinut in scris.
dl aleodor ce v-au raspuns cei de la barou, daca esti inscris la consilieri si ai dat examen de definitivat scris cei de la unbr recunosc examenul acesta de consilieri?deci nu mai faceti stagiul de practica in avocatura/????
Da, examenul este recunoscut. Am sustinut in 2010 examenul de definitivare in cadrul CCJ Sibiu si am adresa din partea UNBR prin care definitivarea imi este recunoscuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic - admitere barou 2013 ecaterinagherman ecaterinagherman Sunt inscris in Colegiul Consilierilor juridici ca si consilier juridic definitiv, dar nu am dat examen de definitivat, intrucat, in 2005, legea nu prevedea ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)