avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil din martie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil din martie

buna ziua,

o nebunie! va rog sa ma ajutati in intelegerea acestei legi. cf art 11 cic se acorda pe baza netransferabila. O interpretarea a legii imi spune ca si tatal intra in cic o luna, obligatoriu. deci iese mama din cic..intra tatal..si asta nu e cic transferabil?! care este sanctiunea daca tatal nu intra in cic ul obligatoriu..ce acte trebuie depuse?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 28 Mai 2012
mda..s-ar putea:yes:
Buna ziua,
In situatia in care se opteaza pentru varianta de 2 ani a concediului de crestere si ingrijire a copilului, celalalt parinte care nu a solicita acordarea concediului de crestere a copilului, va fi "obligat" tot la 1 luna de concediu de crestere a copilului?sau cat timp?
Durata trebuie sa fie de minim o luna ... situatia este aplicabila si in caul in care se opteaza pentru CCC de 2 ani ..
este obligatoriu sa fie ultima luna cedata tatalui? daca nu pt reluarea cccopil de mama trebuie repuse actele?
Nu este obligatoriu ca ultima luna de CCC sa apartina celuilalt parinte ... important este ca din durata CCC o luna sa apartina unuia dintre parinti ...

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil de 1 luna pt tati cayola cayola Buna ziua As dori sa va intreb daca mama isi ia concediu de ingrijire copil de un an ,dupa care prelungeste al doilea an fara plata si decide sa se intoarca ... (vezi toată discuția)
Schimb intre parinti concediul de crestere copil mihaelavlad1 mihaelavlad1 Buna ziua Am un copil de 5 luni si jumatatel de crestere copil a intrat tatal lpe o perioada de 24 luni. La acest moment doresc eu (respectiv mama) sa fac ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului - tata cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Din Art. 11 OUG 111/2010 am inteles ca tata are dreptul la o luna de CCC, nu este obligatoriu, dar chiar daca nu isi ia aceasta luna de concediu, ... (vezi toată discuția)