Fiica mea incepand cu 4 febr.2012 este in concediu pt.cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului .
Conf.art.11 sotul ei, care indeplineste si el conditiile de acordare a conc.pt.cr.copilului este obligat, ca pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului sa intre pe o perioada de cel putin 1 luna in conc.pt.cr.copilului?
Ce se intelege exact prin " pe baza netransferabila"?
Rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu acest art.11.
OUG 111/2010
Art. 11
(1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
Am si eu o nelamurire. Daca tatal ia acea luna de concediu ultima (a 12-a), pentru cazul cand s-a optat pentru CCC de 1 an de zile si revine el mai devreme fie si cu 1 zi, acel stimulent de 500 lei este acordat sau este neaparat ca din CCC sa revina sotia?
Multumesc.
multumesc de raspuns....dar mai am o nelamurire.
In luna in care revii mai devreme la serviciu din CCC, se mai primeste acea retributie de la stat de 75 %, sau acea luna nu esti platit deloc.
Multumesc