avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare pe studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare pe studii superioare

Buna ziua.
Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de Management si promovat examenul de licenta cu titlu de licentiat in stiinte economice si tot de atunci incerc sa promovez, dar datorita crizei.....sau altor factori nu s-a putut . .
Acum am primit vestea ca voi fi trecuta pe referent cu studii superioare gr3
Intrebarea este daca incadrarea pe gradul 3 este corecta dupa atatea ani de vechime in specialitate ..
Referentul este persoana care face parte din organigrama unei institutii, care are ca si conditie de studii necesare ocuparii postului studiile medii (M), considerate pregatire profesionala de baza, iar referentul de specialitate, este persoana care pentru ocuparea postului este necesar a avea pregatire profesionala de specialitate, pregatire care momentan este considerata a fi o facultate cu specializarea in domeniul postului ocupat, nivelul de studii S.
Pt alehandraa: Incadrarea pare corecta, deoarece legislatia in domeniu spune ca la transformarea postului in post de studii superioare, incadrarea se face la gradul imediat celui de debutant, cu mentiunea ca L 330/2010 radiase gradul III, existand gradul de debutant, urmatorul fiind cel de gr.II. Simplu ar fi sa luati dvs L284 si L285 vedeti unde va incadrati potrivit anexelor acestor legi.Daca asteptati ca cineva sa va apere interesele veti astepta mult si bine, deoarece cei de la RU in rare cazuri isi fac treaba in mod corect (fie din rautate fie din nestiinta), iar dvs.ca si proaspat absolvent de facultate, veti sti sa analizati cum este corect si, f.important,sa va sustineti p.d.v. Succes.
Inca o data ma repet,atributiile lor profesionale au puncte comune,competentele sunt diferite in functie de nivelul pregatirii si asta doream sa subliniez in comentariu.
Ceea ce face practic un referent cu st. medii in cadrul compartimentului de resurse umane de ex.,face si un referent de specialitate in resurse umane,in plus acesta avand atributii ce tin de activitati de sinteza,planificare ca urmare a faptului ca diploma unversitara ii confera competente speciale .
Chestiunea cu referentul si referentul de specialitate este similara celei cu asistentul medical pl si asistentul medical licentiat ,de la noi din sanatate.
Multumesc mult pentru raspuns.Da aveti dreptate lucrez in sanatate in serviciul resurse umane ,birou salarii cu o vechime de 11 ani in acest serviciu.De la inceput am fost incadrata ca referent ,eu fiind absolventa a unui liceu economic.In cererea de promovare eu am cerut promovarea conform diplomei de licenta pe care scrie licentiat in stiinte economice nu am cerut inspector ,referent sau economist doar cum este corect conform pregatirii mele .Raspunsul a fost referent gr3 .Scuze ca nu am explicat detaliat de la inceput dar sincer nu m-am asteptat sa primesc atatea raspunsuri ,dar de acum stiu ca voi primi raspunsuri la toate intrebarile mele si va multumesc.
Aveti dreptate in resurse umane nu isi fac treaba din rautate nu din nestiinta lucrez acolo de 11 ani si am vazut destule. Daca pe mine ma amana de 2 ani sefa mea care stiu legislatia ,va dati seama ce face cu ceilalti.Singura mea sansa este sa reusesc cu incadrarea conform studiilor si sa plec din acel serviciu pentru ca eu nu sunt un om rau si nu vreau sa ma transform .in acest sistem te lupti cu morile de vant nu ai nici o sansa sa reusesti pentru ca toti sunt pusi politic .Daca cei in masura ar mai verifica odata la citiva ani dosarele personale cu incadrari si promovari poate ar mai face dreptate .Multumesc zama cristian.
@alehandra,

Am inteles exact despre ce este vorba,chiar daca ati deschis discutia in forumul dedicat functionarului public,dvs. fiind personal contractual.
Daca au ales sa va incadreze in urma promovarii referent special.gr.III ca functie imediat superioara debutantului este corect.
Dar,tot atat de corect pt. promovare erau si incadrarile de inspector de specialitate gradul III, economist gr.II, sau referent gradul II . aceste functii fiind toate in grila imediat superioare debutantului.
Eu personal as fi optat pt. o promovare pe functia de economist gr.II,gandindu-ma si la parcursul viitor,adica cunoscand faptul ca 6ani si 6 luni vechime in specialitatea postului sunt necesari pt. ocuparea postului de economist specialist IA,(treapta maxima )asta inseamna ca avand deja cei 11 ani in spate,in care ati lucrat in specialitate economica,peste 3 ani cand legal se poate face urmatoarea promovare, ati putea trece direct la aceasta incadrare,fara a mai trece prin economist gr.I.

ps Ce atributii concrete aveti in prezent?Salarizarea o faceti in totalitate sau doar partea pana in brut iar restul contabilitatea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)
Promovare validunca validunca am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta ... (vezi toată discuția)
Promovare din studii medii in studii superioare nicco nicco Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca promovarea mea a fost corecta din studii medii in studii superioare dupa terminarea facultatii MFC specialiazrea ... (vezi toată discuția)