avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salar

Durata unui concediu fara salar se masoara in zile calendaristice sau in zile lucratoare?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 11:14, 22 Februarie 2012
Eu vad lucrurile un pic altfel:
De ex. ziua de 20.02.2012 in care angajatul isi ia o zi de concediu fara salar...
Data suspendarii: 20.02.2012, adica data in care acel CIM a inceput sa fie un CIM suspendat
Data incetarii suspendarii: 21.02.2012, adica incepand cu data de 21.02.2012 CIM respectiv nu mai este suspendat
daca data suspendarii coincide cu data incetarii suspendarii, rezulta nici o zi suspendata

De ex. daca un CIM cu data de inceput 20.02.2012, inceteaza in data de 21.02.2012, este un contract cu o vechime de o zi, ziua de 20.02.2012. Din cate stiu, angajatul nu mai poate fi pontat in ziua in care i-a incetat contractul, pt ca incepand cu acea data contractul respectiv este inactiv. Daca data de incepere a activitatii ar fi coincis cu data incetarii, vechimea contractului n-ar fi fost de nici o zi, chiar daca poate contractul i-a incetat dupa 8 ore de lucru.
Prin analogie am dedus ca pt un contract suspendat pt o zi, data suspendarii trebuie sa coincida cu acea zi pt care angajatul a cerut concediu fara salar, iar data incetarii suspendarii, trebuie sa fie ziua imediat urmatoare, pt ca incepand cu acea zi contractul este din nou activ.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Andrei Gica, utilizator
Faceti o confuzie ... unde scrie in legislatie ca un salariat nu mai este pontat in ziua in care inceteaza raportul de munca ?

Sau unde scrie in legislatie ca suspendarea inceteaza in ziua urmatoare ? .... terminologoc data de sfarsit a suspendarii = data de incetare a suspendarii.
cu siguranta fac confuzii, tocmai pt ca legislatia nu dellimiteaza clar aceste aspecte si lasa loc de interpretari.....
unde scrie in legislatie ca lucrurile stau altfel decat am dedus eu?
Legea nu lasa loc de interpretari, atata timp cat nu reglementeaza astfel de situatii ... ca sa demostrezi o teorie sau alta ar trebui sa scriem un tratat de drept pe acest forum .. este o situatie asemenatoare cu cea a incetarii c.i.m. in cazul expirarii duratei pentru care a fost incheiat ...unde foarte multi angajatori spun ca data incetarii c.i.m. este ziua urmatoare zilei in care a expirat durata pentru care a fost incheiat .. prin analogie, se poate demostra sustinerea unei teorii .. argumentul este folosit pentru a soluţiona un caz concret, când nu există o dispoziţie legală, aplicând prin analogie normele juridice edictate pentru cazuri asemănătoare.
Deci sa inteleg ca asa cum un CIM incheiat pe o perioada determinata, de pe 01.02.2012 pana 29.02.2012, inceteaza in data de 01.03.2012, tot asa, prin analogie si un CIM suspendat pe perioada 01.02.2012-29.02.2012, redevine activ incepand cu 01.03.2012, si tot asa un CIM suspendat pt o zi, pe perioada 29.02.2012-29.02.2012, redevine activ in 01.03.2012
Va multumesc mult pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata-revisal MariaRamona MariaRamona Daca un salariat solicita concediu fara plata, ultima zi a suspendarii fiind vinerea, la data sfarsit suspendare se trece data de sambata sau luni? Multumesc! (vezi toată discuția)
Data incetarii suspendarii in revisal iirina_19 iirina_19 Am un contract suspendat in perioada 19.10-18.11(23 zile fara plata) si am trecut in revisal data inceput suspendare=19.10(prima zi de concediu fara plata) si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)