avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in strainatate (tatal domiciliul in Belgia)

Buna ziua,

as dori sa stiu care este probabilitatea ca unui tata, cu domiciliul in Belgia, de a i se acorda drept de vizitare minor cu luarea acestuia din urma in strainatate. Divortul s-a pronuntat in 2009, pe cand minorul avea 1 an. Tatal nu a cerut drept de vizitare si nici nu i-a fost refuzat contactul cu minorul sub orice forma. Frecventa cu care a efectuat vizite minorului a fost 1 data pe an/cateva ore, desi i-a fost permis sa petreaca cate zile doreste la domiciliul meu si al minorului, fiind gazduit de noi.
Dupa anii acestia, mama are o noua relatie, copilul este foarte atasat de partenerul acesteia.
Tatal intenteaza brusc proces de vizitare minor cu dreptul de a lua copilul in Belgia mai multe saptamani, cel putin 3 consecutiv.
Copilul nu doreste acest lucru, este foarte atasat de mama si desi i-am explicat ca este posibil ca tatal lui sa il ia, plinge si este speriat.
Avand in vedere raportul tatalui cu minorului, inconsistenta acestuia in fapt, care este posibilitatea sa obtina acest lucru?
Este in interesul suprem al minorului aceasta ruptura brusca de mama sa, pe o perioada de timp relativ mare si la o distanta atat de mare de casa?
Martonze a scris:

o expertiza asupra capacitatii parentale?

Va rog sa ma lamuriti, poate o voi face.

Reclamatii la Politie sau IML nu avem, nu ne-am gandit ca ar fi importante atunci cand s-au intamplat, daca as putea intoarce timpul inapoi, am sti cum sa procedam...

trebuia sa faceti. si chiar sa solicitati instantei adresa la IML in acest sens. nu era de acord, martori ca v-a refuzat si plangere la CSM, inspectia judiciara, sa vedeti ce se potolea.

La psihiatru si la neuropsihiatrie am fost, dar de bunavoie, nu la solicitarea instantei.

nu dvs. , ci pentru el. aveati adeverinte medicale, martori , mergeati la un psihiatru si la un psiholog sa va faca o evaluare de caz, si puneati diagnosticul la instanta in dosar.

Declaratii notariale nu aveam pentru ce sa am.

ba da . ca sa probati ca aveti o sumendie de martori care ii cunosc comportamentul degenerat...altfel cum? doar pe baza unei marturii in instanta?????

Am cerut procura pentru pasaport minor, a refuzat, dar verbal, de mai multe ori, cand i-am cerut in scris, n-a raspuns, deci nu exista un refuz in scris.

faceati notificari:
prin executor judecatoresc
prin avocat
prin mediator

si aveati procesele verbale ca nu a raspuns...mai ales ca se putea intocmi in asa fel incat sa se prevada ca daca nu raspunde in termen de n zile se intelege ca nu-l intereseaza copilul ...sa vedeti ce raspundea urgent

A fost invatat cum sa preconstituie probe:
-scriere de mailuri politicoase, cu "Dragele mele, pupici la copilas", ce dor mi-e de copil, etc.,
apoi telefoane peste telefoane, urmate de mailuri cu "Sabotezi relatia tatalui cu copilul si ii faci rau, e interesul major al copilului....",
apoi mailuri cu solicitare de deschidere cont pentru a contribui la cresterea copilului, dar nu a trimis luni de zile nici un leu
-si-a adus martor, fara a anunta in prealabil, la intalnirea din parc cu copilul
-in intampinarea de la incredintare, a insirat fel de fel de minciuni, in care spunea ca nu e lasat sa vada copilul-desi, la proba cu martori, toti martorii lui au confirmat ca s-au intalnit pe strada, cu tata, mama si minor
-a cerut "vizita minor" prin OP fara citarea partilor, mintind ordinar, demonstrabil, ca nu e lasat sa-si vada copilul la aniversare, dar el nici macar nu a solicitat aceasta intalnire de la mama, in plus, a indicat o adresa pentru vizita minor la o adresa unde n-a locuit niciodata, etc...

Q.E.D.....cine l-a invatat?????Avocatul. de ce nu ati ales si dvs unul sa va invete...macar cat v-am spus eu ...care nici macar nu cunosc cazul in speta ca mai faceam 100 de probe ....:D
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Acum face sens de ce brusc primesc mailuri de la fostul sot "interesandu-se" de situatia copilului....dupa ce 3 ani a dat 2 telefoane pe an....se constituie probe :).
Nu vad oricum ce relevanta ar avea....sunt prea ocupata sa imi verific mailul....nu am primit mesaje....orice.
destula....faptul ca nu le verificati poate fi interpretat ca nu acordati interes relationarii cu tatal care este foarte interesat de copil. e un aspect al probatoriului....
D-na Antoanela
De aceea am raspuns userului ca ceea ce spuneti Dvs. este cel mai important lucru si sunt convinsa ca aveti dreptate.
Noi am angajat un cabinet de avocatura la recomandare, am constatat ca ceva nu e in regula, ni s-a spus sa ducem toate dovezile de care dispunem, apoi pauza.
Am amintit mai sus ca am fost la consiliere la un alt avocat, la alta recomandare si tot ce am discutat acolo s-a regasit in marturia unui martor al biologicului.
Deci avem 2 cazuri de comportament nedeontologic, sa-i spunem doar asa, orasul mic, avocatii amici...
La OP, desi m-au asigurat ca amana, fiindca am lipsit din localitate, avocata a mai si spus ca am fost plecata din tara, ceea ce era imposibil, copilul nu sta fara mine, accept pentru pasaport nu am avut.
Avocatul advers a prins din zbor si a spus:"Deci copilul sta si fara mama!!?"
Martonze, utilizator
ce sa spun....? imi pare rau, dar nu este totul pierdut...orice hotarare judecatoreasca privitor la copil ( intretinere, domiciliu, vizitare) are autoritate de lucru judecat relativa, prin urmare, conform art. 403 Cod civil puteti introduce oricand o alta actiune cu conditia sa demonstrati ca s-au schimbat imprejurarile.
sfat: angajati un avocat ce sa nu poata fi cumparat ( imposibil sa nu existe unul chiar si in oraselul dvs....desigur trebuie motivat corespunzator , deoarece cat dai atata face:D)
Antoanela Geaman, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere ContSters129337 ContSters129337 Buna seara. In urma cu 8 ani am divorțat. S-a stabilit atunci ca pensia alimentara sa fie fixa si raportata la salariul de atunci al tatalui copilului. Tot ... (vezi toată discuția)