avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in strainatate (tatal domiciliul in Belgia)

Buna ziua,

as dori sa stiu care este probabilitatea ca unui tata, cu domiciliul in Belgia, de a i se acorda drept de vizitare minor cu luarea acestuia din urma in strainatate. Divortul s-a pronuntat in 2009, pe cand minorul avea 1 an. Tatal nu a cerut drept de vizitare si nici nu i-a fost refuzat contactul cu minorul sub orice forma. Frecventa cu care a efectuat vizite minorului a fost 1 data pe an/cateva ore, desi i-a fost permis sa petreaca cate zile doreste la domiciliul meu si al minorului, fiind gazduit de noi.
Dupa anii acestia, mama are o noua relatie, copilul este foarte atasat de partenerul acesteia.
Tatal intenteaza brusc proces de vizitare minor cu dreptul de a lua copilul in Belgia mai multe saptamani, cel putin 3 consecutiv.
Copilul nu doreste acest lucru, este foarte atasat de mama si desi i-am explicat ca este posibil ca tatal lui sa il ia, plinge si este speriat.
Avand in vedere raportul tatalui cu minorului, inconsistenta acestuia in fapt, care este posibilitatea sa obtina acest lucru?
Este in interesul suprem al minorului aceasta ruptura brusca de mama sa, pe o perioada de timp relativ mare si la o distanta atat de mare de casa?
av.antoanelageaman a scris:

destula....faptul ca nu le verificati poate fi interpretat ca nu acordati interes relationarii cu tatal care este foarte interesat de copil. e un aspect al probatoriului....

Interesant......absenta lui efectiva din viata copilului timp de 3 ani este irelevanta in fata instantei....iar unui email caruia nu i s-a raspuns dauneaza "relationarii" cu tatal....:).

Nu ma indoiesc de spusele dumneavoastra si nici de pertinenta informatiilor pe care le-ati furnizat si sunt foarte utile....constatam doar cat e de....nejust totul..:)
eu va spuneam doar in ce scop produce mailuri, si pladoaria unui avocat bun....

ca sa continui demonstratia, as spune, ca se poate interpreta ca mailurile dovedesc ca tatal si-a revenit....adica cum sa nu i se dea o sansa..sa fie tata:D

bref...! vad ca el incepe sa-si pregateasca probe...dvs. ce faceti in acest sens?...eu mai curand asa as pune problema...deoarece vedeti unde se poate ajunge
[despre onorarii puteti discuta in particular, multumesc] In viata mea, n-am avut probleme cu legea si cu instantele.

Mara
-Este irelevant ca isi ia CIC, ia bani de la stat si in acest timp, lucreaza in strainatate.
-Este irelevant ca nu contribuie material la cresterea copilului, desi STATUL roman, asa sarac cum e, da 85% din ultimul sau venit pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani a copilului
-Este absolut ADMIRABIL ca, desi n-a fost obligat prin lege, a trimis, cu intermitente, cate 200 lei, prin mandat, cu specificatia:"pentru copilul meu" si chiar un colet, cu recipisa de primire semnata, cu unele obiecte inutilizabile momentan.
-este RELEVANT ca taticul a cerut deschiderea unui cont pentru a contribui la cresterea copilului, a avut BUNA INTENTIE, chiar daca nu si-a platit nici pensia alimentara minima, stabilita de instanta
-este irelevant ca vine de 3-4 ori pe an in tara si atunci mama trebuie sa stea in pozitie de drepti, sa-i dea in brate copilul ca el ARE DREPTUL sa relationeze cu el, chiar daca copilasul nu vrea si-l cunoaste doar ca partener de joaca in parc sau la mall
D-na Mara - asteptati coletul, va sosi in curand, pe numele copilului!!!
Apoi, asteptati telefoanele in care taticul isi declara dragostea fata de copil, apoi acuzatiile ca "mama nu te lasa sa vorbesti"?, etc.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Dna Avocat, personal, va multumesc pentru deschidere, interes si disponibilitatea de a comunica aici, intr-un astfel de caz. Sunt avocati, sa-mi fie cu iertare daca lezez pe cineva, care pun intr-un tipar un astfel de caz, respectiv, mama nebuna care nu-si lasa copilul sa relationeze cu tatal sau. De aici, argumentele sunt dintre cele mai seci. La fel si legile si modul in care sunt judecate in instante.

Va multumesc ca aveti deschiderea sa intelegeti o astfel de situatie.
gi-jane2, moderator
D-na avocat,
A fost un singur dosar, de incredintare, la care d-nul a venit cu cerere reconventionala.
De la Dvs. am aflat de disjungere, fiind vorba de o ancheta psihosociala in strainatate, initial ai nostri au spus ca nu se poate, am insistat si in final "au incercat" si s-a dat din prima autoritatea parinteasca, reconventionala a devenit un nou dosar. OP. l-a depus, cum am spus, miseleste, fara sa anunte ca vine in tara de ziua fetei, plus a mintit ca in decembrie a fost in tara si nu a fost lasat sa vada copilul, ceea ce nu e adevarat, dar judecatoarea i-a dat vizita de 2 ori pe luna cate 2,5 ore, urmand sa-i dea "mai adecvat" in fond.

[editat- discutia nu e despre av, multumesc] Nu m-am mai agitat, solutia din OP este foarte convenabila, fata de ce am suferit pana acum.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Șicane, amenințări și atitudine nepotrivită față de mama copilului: sunt interesată de toate legile și normele cu privire la hărțuirea psihologică între părinți planurinoi planurinoi Buna ziua! Sunt interesata de toate legile si normele cu privire la hartuirea psihologica intre parinti, mai exact atitutinea unui tata asupra unei mame. ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere ContSters129337 ContSters129337 Buna seara. In urma cu 8 ani am divorțat. S-a stabilit atunci ca pensia alimentara sa fie fixa si raportata la salariul de atunci al tatalui copilului. Tot ... (vezi toată discuția)