Buna,am divortat in luna Iunie si casatoria a fost desfacuta din culpa comuna,iar copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat mie.Acum fosta sotie a inaintat actiune civila pentru program de vizita,desi ea nu a cautat copilul din luna ianuarie anul acesta pana in septembrie cand a mers in prima zi de gradinita la el.In urma acestei vizite copilul a a avut o depresie si a trebuit sa merg cu el la psiholog care ia prescris un tratament antidepresiv pe care il urmeaza si acum.In toata aceasta perioada in care nu a cautat copilul fosta sotie a dus o viata imorala umbland cu mai multi barbati insurati.Intrebarea este pot sa ii interzic dreptul la vizita in urma a ceea ce sa intamplat,mentionand ca nici copilul nu vrea sa o vada,la gradinita cand la cautat el nici nu a bagat-o in seama. Si inca o intrebare,in urma sentintei definitive si irevocabile sa stabilit ca ea sa revina la numele de fata si acum ea inca foloseste numele meu chemandu-ma in instanta cu acest nume,este legal? Va multumesc anticipat.
Buna,astazi la proces,avocata ei a cerut o amanare si a dat instantei si mie,biletele de externare din spital,pentru ca a fost internata de doua ori cu hepatita A la urgente si o declaratie a proprietarului unde zice ea ca locuieste,ca este tolerata in acel apartament si a cerut ca eu sa renunt la audierea proprietarului cum se stabilise la termenul trecut,dar eu am refuzat si am cerut sa fie audiat pentru ca nu este concludent ca ea are un domiciliu stabil.D-na judecatoare m-ia ceurt ca la termenul urmator(2 martie)sa aduc si copilul sa il audieze intr-o camera separata inainte de proces.
Audierea copilului nu poate influenta hotararea in acest caz. Are numai caracter orientativ. Este prea mic (varsta ceruta de lege este de minim 10 ani). Problema este alta si te rog sa raspunzi cu maxima sinceritate: copilul vrea sa-si vada mama? Dar te rog sa raspunzi adevarat, nu sa dai raspunsul tau. Da-l pe cel al copilului. Si eu am fost intr-o situatie asemenatoare ( copiii mei sub 10 ani nu voiau sa-si vada tatal ). Si am reusit sa ii restrictionez dreptul la vizita fara hotarare judecatoreasca. am sa-ti explic, pentru ca se poate!
Avlil, ancheta sociala nu mai e necesara daca partile se inteleg.Ma refer la dreptul la legaturi personale cu minorul, nu la incredintarea acestuia.
Daca unul dintre parinti se opune atunci se ajunge la ancheta sociala.
De exemplu, daca parintele caruia ii este incredintat minorul sustine ca locuinta celuilalt parinte este insalubra.
Buna,copilul nu vrea sa o vada.El isi motiveaza pozitia zicand ca dece el sa o vada acum daca ea nu la cautat pana acuma.Ea a plecat de acasa de un an si doua luni si la cautat o data in septembrie cand a inceput gradinita.Atunci copilul a cazut intr-o depresoe ca se tot intreba"dece a venit acuma si zice ca ma iubeste si ea ma parasit",a doua zi m-am dus si i-am pus interdictie la gradinita sa il mai vada acolo si de atunci fac tratament cu el la psihiatru,am dus si la autoritatea tutelara adeverinta de la medic.Acum copilul si-a revenit din soc,dar nu stiu ce reactie va avea cand voi merge cu el la tribunal ,pentru ca este cam timid si sa nu se sperie.Astazi am vorbit cu el despre ce trebuie sa facem,adica sa mergem la tribunal amandoi si ca va fi si el intrebat daca vrea sa mearga pe la ea sau sa vina ea pe la noi si el a raspuns ca o sa zica NUsi ma rugat sa il sustin si eu sa nu o lase sa vina la noi,ca el nu vrea sa o vada.
Reactia minorului poate fi intrucatva de inteles, avand in vedere varsta. Dar pe de alta parte nimeni nu poate interzice unui parinte sa patreze legatura cu copilul, iar mai mult decat atat nu cunoastem motivele care eventual au impiedicat-o pe mama sa mentina mai frecvent legatura cu minorul. In orice caz in aceste situatii, instanta va aprecia toate probele ce se vor administra si va trebui sa hotarasca avand in vedere interesul superior al copilului.
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)