avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul concediului medical dupa CCC - doi angajatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul concediului medical dupa CCC - doi angajatori

Va rog sa ma indrumati: cic mi s-a terminat in data de 4 martie (in 4 martie copilul meu a implinit 2 ani), trebuia sa incep serviciile (1 cu norma intreaga, altul cu program partial) in 5 martie, insa am dus concedii medicale la ambii angajatori - la unul original si la celalalt copie. Nu stiu insa cum imi vor calcula concediul medical?! Unul o parte si celalalt cealalta parte sau numai unul? Imi spun sa aduc adeverinta de la agentia de prestatii. Cum sa scot aceasta adeverinta, cum ce suma?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 23 Martie 2012

Concret,la fiecare dintre cei 2 angajatori veti primi indemnizatia de c.m care va fi calculata identic,avand in vedere ca in baza de calcul intra indemnizatia de cc pe ultimile 6 luni.Asadar,

1.Baza de calcul=2270x6=13620

2.Media zilnica baza calcul=13620:127=107,24(127 vreprezinta nr. zile lucratoare din perioada septembrie 2011-februarie2012,adica 6 luni anterioare lunii martie)

3.Indemnizatia de cm bruta /martie=107,24x20x75%=1609lei(unde 20 nr.zile lucratoare in perioada 5-31 martie,iar 75%procentul de plata daca cm este pe cod 01,boala obisnuita)

4.Indemnizatia neta de cm pe luna martie pe care o veti primi de la fiecare dintre angajatori va fi de 1538lei(1609-71,unde 71lei este CAS ul)
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor pentru clarificare.

Ca si pura comparatie (nu e cazul meu, ci un caz general), va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza cu concediu medical al unui angajat care lucreaza la 2 locuri de munca de 5 ani (fara CCC, locuri de munca cu contract nedeterminat, fara alte intreruperi), sa presupunem:

- loc de baza de munca, 8 ore, angajat din 2007, salar net 2500 lei
- loc de munca cu timp partial, 2 ore, angajat din 2007, salar net 900 ron

Acest angajat va duce concediul medical (original la 1 angajator si copie la al 2-lea), va primi concediu medical de la ambele locuri de munca. Intrebarea este cum vor calcula acesti angajatori concediul medical? Fiecare va lua in calcul salariul de la fiecare loc de munca (unul se va raporta la 2500 lei si celalalt la 900 ron) sau fiecare va lua in calcul totalul veniturilor realizate (ambii se vor raporta la 3400 lei, adica 2500 +900 lei?).

Multumesc
1. Fiecare angajator vor lua ca baza de calcul veniturile realizate in ultimele 6 luni la locul de munca respectiv.

2. Adica fiecare angajator in parte va calcula indemnizatia pentru concediu medical independent de ceilalti angajatori ai salariatului respectiv.
@iulia costea,

Fiecare dintre angajatori isi va stabili propria baza de calcul dupa care calculeaza indemnizatia de cm,luind in calcul doar salariul brut realizat de angajatul sau,la respectivul loc de munca,(atentie si nu cel net,la care observ ca v=ati raportat dvs, in exemplul dat),din ultimile 6 luni anterioare cm.
Astfel,indemnizatia calculata la primul angajator nu va fi identica cu cea calculata la al doilea angajator,pt. ca si salariile care intra in baza de calcul sunt diferite.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
Si atunci nu e o "hiba" ca la cazul meu (concediu medical dupa CCC), cei 2 angajatori vor calcula concediul medical raportandu-se la aceeasi indemnizatie, cum ati spus?
Adica fiecare angajator in parte nu va calcula concediul medical independent de celalalt, ci ambii vor avea aceeasi baza de calcul, indemnizatia de concediu medical fiind intr-un final dubla.
Cum de e altfel in cazul meu?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizatie salariata insarcinata intoarsa din cic Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata care si-a reluat activitatea din concediu crestere copil in data de 09.03.2015. Aceasta este din nou insarcinata si are concediu ... (vezi toată discuția)
Calcul baza concediu medical sfarghiuelena sfarghiuelena Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza baza pt. un concediu medical initial (luna mai) daca in luna aprilie a mai existat un concediu medical ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical cod 12 loredana_maria loredana_maria Buna! Va rog frumos daca stie cineva cum se calculeaza LA CONCRET urmatoarea situatie: - am terminat CIC in 31 ianuarie 2012 - sunt angajata din 1 ... (vezi toată discuția)