avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident la scoala in tipul pauzei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident la scoala in tipul pauzei

am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de grav incat a facut interventie pe glob deschis, apoi schimbarea cristalinului, dar si asa vederea lui a ramas foarte slaba.Toti se comporta ca si cand nu s-a intamplat nimic iar eu sunt in pragul nebuniei nestiind ce sa fac.Copilului i s-a intamplat asta chiar din primul an si luna de scoala.
va rog sa ma ajutati cu un sfat, deoarece a trecut deja 1 an jumate de la accident, cheltielile ii sunt foarte mari deja si situatia copilului este destul de grava pentru toata viata.Am avut pe rol o ancheta penala, dar fara nici un fel de rezultat.
ce sa fac?
Buna Ziua!
Si eu respect foarte mult cadrele didactice si scola, pentru ca in prezent copilu imi este la aceeasi scoala si acelasi invatator, dar imprudenta care a comis-o trebuie a si-o asume si din pacate nu si-o asuma, chiar in taxi mi-a raspuns invatatorul raspicat: atunci cand am intrebat cum de s-a intamplat acest accident;citez:"Noi sunte vinovati ca s-a intamplat?", intrebandu-ma eu atunci si acum, Cine sa raspunda de ei cand sunt la scoala?, mai alesc cand sunt mici clasele 1, 2-a...sunt inca consternata si ma gandesc cum sa trec peste acest eveniment neplacut din viata mea si acopilului meu.
invatatoarea este raspunzatoare. Si eu am tot respectul Lucian pentru cadrele didactice, imi cer scuze pentru aceasta afirmatie. :sorry:

Exista undeva stipulat, poate va ajuta aici colegii mei...pe perioada in care copilul este in clasa I, invatatoarea nu trebuie sa ii lase pe copii nesupravegheati nici macar in timpul pauzelor. Va spun acest lucru deoarece si eu cu baiatul meu (care era tot in clasa I) am trecut printr-o intamplare asemanatoare. De aceea mi-am permis sa intervin cu raspunsuri in acest topic.

Va doresc multa bafta, stimata doamna!
:luck: :vishenka:
Gabi, doamna trebuie sa inceapa cu baza: sa studieze regulamentul scolii pentru a identifica ce obligatii are copilul in pauza, ce obligatii are invatatoarea de la clasa, profesorul de serviciu. Si sa inceapa sa gandeasca o actiune in raspundere civila bazata pe art. 1349 Cod civil - "orice persoana are indatorirea sa respecte regulile de conduita pe care legea sau obiceiul locului le impune si sa nu aduca atingere prin actiunile ori inactiunile sale drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. Cel care avand discernamant incalca aceasta indatorire raspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat sa le repare integral". Din ce spune doamna, se pare ca si domnii procurori au gandit ca si mine, actiunea trebuie pornita pe dreptul civil. Problema trebuie studiata foarte, foarte atent.
Multumesc, Lucian. De aceea am scris ca doamna are nevoie de un raspuns mai avizat decat al meu.

Nu pot da alte amanunte legat de situatia prin care am trecut eu, dar una dintre masuri a fost scoaterea definitiva a doamnei invatatoare din invatamant si destituirea directorului din functia pe care o detinea.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna Ziua!
Va multumesc pentru incurajare, m-ar interesa mai exact articolul pentru a studia exact, ma puteti ajuta?
Sa inteleg ca pe parintii copilului nu ii pot ataca in proces?
Precizez ca acel copil (un grup de copii)care se jucau cu batele sunt tot din clasa doamnei invatatoare a copilului meu.

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere parinti pentru fapte ale elevului in timpul cursurilor adrianak72 adrianak72 Buna seara, Intrebarea mea este legata de urmatoarea situtatie cu care ne confruntam cu colegele. In scoala la care predau eu, ca profesor de sprijin, avem ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost izbit foarte tare de gardul școlii, în pauză, și are clavicula ruptă în două locuri. cum ar trebui să procedez? monicaculic monicaculic Bună ziua. Spuneți mi , va rog cum trebuie sa procedez referitor la incidentul din curtea școlii. În pauză ,un elev de clasa a 5 a, a deranjat jocul unor ... (vezi toată discuția)