avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatiile angajatorului - desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatiile angajatorului - desfiintare post

revin cu o intrebare suplimentara postarii contributii individuale in cazul "momentan ... stau acasa", la care inca astept sa primesc vreun raspuns...
Care sunt obligatiile firmei fata de angajat, in cazul in care se desfiinteaza postul?

PS: Sunt angajata de 3 luni, fara perioada de proba, in contractul individual de munca insa nu se specifica acest lucru (si sincer, nu stiu cum am fost incadrata in cartea de munca). Are vreo importanta?
Mi s-a sugerat o "despartire amiabila", ce am de pierdut?

astept raspunsurile voastre,
merci
gaby
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 21 Septembrie 2009
Merci dl. Tudor pt completare
Intr-adevar, ceea ce mi s-a 'sugerat" e incetarea CIM cu acordul partilor, si nu demisia cum m-am exprimat eu gresit.
Nu cred ca voi accepta, voi insista sa imi desfaca CIM prin concediere individuala datorata desfiintarii postului (nu stiu daca e corect formulat, dar in fapt despre asta e vorba), si ar fi corect din partea lor sa nu se opuna.
In acest caz, sunt obligati sa imi plateasca minim 1 salar in plus fata de obligatiile curente? Eu oricum sunt in pierdere, pana dupa ianuarie nu imi voi gasi job ....
PS: cu ce altceva il dezavantajeaza pe angajator faptul ca eu nu vreau sa semnez incetarea CIM cu acordul partilor, si vreau concediere pe motiv de desfiintare post??? (in afara de compensarea aceea de 1 salar? NB: salar > 2.000eur)

merci
gaby
Nu il dezavantajeaza cu nimic dar poate vrea sa-si arate "muschii".
Da trebuie sa va plateasca un salariu in afara de obligatiile salariale curente.
Multa bafta!
sa fie!
merci de raspuns,
gaby
tudorvaleriu a scris:

Nu il dezavantajeaza cu nimic dar poate vrea sa-si arate "muschii".
Da trebuie sa va plateasca un salariu in afara de obligatiile salariale curente.
Multa bafta!


Revin ...
Se pare ca totusi vor sa isi arate "muschii" :(
1. Maine voi fi contactata de nushce avocat, "consultantul" firmei pe teme de legislatia muncii , si am fost pusa in garda ca e de rau ... (ceea ce ma face sa rabufnesc: "de salarii nu au bani, da' de consultant extern au!!!)
Lasand la o parte latura de negociere amiabila, daca sunt pusi pe fapte mari ... cat conteaza faptul ca mi s-a propus (verbal) un transfer in cadrul firmei (cu totul si cu totul alt job, in alta localitate, program prelungit - in total cu naveta practic vreo 12 ore, in aceeasi bani evident - doar e criza!!!) si am refuzat (tot verbal) ... ? Dupa refuz, a urmat oricum retragerea (tot verbala) a ofetei din partea lor, pe motive obiective, ce tin de ei.
2. conform CIM, data de plata a salariului pt luna noiembrie, este cel tarziu data de 01 a lunii urmatoare ... lucru ce evident, luna asta nu s-a intamplat. Nu ma impacientez, e prea devreme. Totusi .... cat pot sa imi intarzie plata salariului, pana se "ingroasa gluma", si ce pot sa fac? Ma gandesc ca daca tot o lungesc cu concedierea, o sa faca la fel si cu salriul, si numa bine ca nu numai ca nu vad salariul compensatoriu, dar nici macar obligatiile curente .... si copilul il asteapta pe Mosu, iar banca nu ii organizatie caritabila ....
3. unde pot verifica daca firma mi-a virat contributiile la stat ? Ca am cerut de mai bine de 1 luna adeverinta pt medicul de familie cum ca mi se vireaza contributia la casa de asig sanatate X in contul Y, si tot nu am primit-o ... (deja dau in paranoia!)

merci anticipat de raspunsuri
gaby
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2008
gaby76, utilizator
Ba da, ii dezavantajeaza, ca trebuie sa iti dea un salariu compensatoriu si vei intra in somaj.
Nu vor mai putea angaja pe nimeni in postul tau timp de 6 luni.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Somaj anca33a anca33a Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca este valabil sa se primeasca minim un salariu compensatoriu daca sau facut concedieri colective,si daca este ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala cu art.65 alin (1) coroborat cu art.73 din codul muncii antoheionel antoheionel Sunt inginer de industria lemnului din anul 2004. Ieri am primit o notificare din partea conducerii firmei ca sunt concediat cu art. 65 alin (1) coroborat cu ... (vezi toată discuția)