avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatiile angajatorului - desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatiile angajatorului - desfiintare post

revin cu o intrebare suplimentara postarii contributii individuale in cazul "momentan ... stau acasa", la care inca astept sa primesc vreun raspuns...
Care sunt obligatiile firmei fata de angajat, in cazul in care se desfiinteaza postul?

PS: Sunt angajata de 3 luni, fara perioada de proba, in contractul individual de munca insa nu se specifica acest lucru (si sincer, nu stiu cum am fost incadrata in cartea de munca). Are vreo importanta?
Mi s-a sugerat o "despartire amiabila", ce am de pierdut?

astept raspunsurile voastre,
merci
gaby
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 21 Septembrie 2009
albertokurtyan a scris:

Ba da, ii dezavantajeaza, ca trebuie sa iti dea un salariu compensatoriu si vei intra in somaj.
Nu vor mai putea angaja pe nimeni in postul tau timp de 6 luni.

Alberto Kurtyan


si referitor la intrebarile (3) din ultima postare, de pe pag.2 ?
merci
3. unde pot verifica daca firma mi-a virat contributiile la stat ? Ca am cerut de mai bine de 1 luna adeverinta pt medicul de familie cum ca mi se vireaza contributia la casa de asig sanatate X in contul Y, si tot nu am primit-o ... (deja dau in paranoia!)


Mergi la Directia de Finante, la biroul de executari, unde se elibereaza fisa cu accesoriile (majorari si penalitati).
Acolo afli tot. Daca ai fluturas de la angajator, ia-l cu tine. Sa ai datele firmei ca s-o gaseasca mai usor.
Acolo primesti raspuns, daca angajatorul a platit taxele si contributiile tale sau a facut stopaj la sursa (infractiune).

Alberto Kurtyan
scuze ca tot insist .... da' ma arde ... #-o
si referitor la intrebarile 1 si 2 ?
1. Trebuia facuta in scris propunerea pentru un nou post cu tot ce implica acesta. Noul post trebuie sa fie conform pregatirii dvs, iar angajatorul nu trebuie sa omita acest lucru. Raspunsul dvs trebuie sa fie tot in scris.
2. Consider ca ar fi mai bine pentru obtinerea salariului compensatoriu sa faceti o cerere catre societate in dublu exemplar pe care obtineti numar de inregistrare de la secretariat. Daca drepturile salariale nu v-au fost platite la data stabilita in contractul de munca puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca si/sau Inspectia Muncii.
#-o ... si saga mea continua .... #-o
avocata si-a facut meseria, a chitzibushit ea ca in CIM este prevazut la loc de munca: "activitatea se desfasoara la sediul firmei".
Buuuun.
Firma e din Bucuresti, eu sunt la biroul din Timisoara, care, aparent, nu e inregistrat "oficial" ca filiala, etc. Ce-i trebuie ca sa fie "sediu"? Si imi vor trimite avertisment ca nu m-am prezentat la lucru (in Bucuresti!!!), si etc care or fi pasii legali sa ma dea afara.
Buuuun.
Daca faza cu "nu e moral ce fac", doar ei stiu bine pt care sediu m-au angajat nu merge .... am dreptul sa contest in instanta decizia lor de incetare CIM. Daca se ingroasa gluma, voi contacta clar un avocat, dar pana atunci, as vrea sa ma ajutati cu niste raspunsuri:
1. unde o sa aiba loc balciul (Bucuresti sau Timisoara)? In CIM e prevazut citez: "conflictele din prezentul CIM vor fi solutionate de instanta judecatoresca competenta material si teritorial, potrivit legii."
2. care sunt sansele mele intr-un proces in care sa demonstrez existenta unui sediu? Daca tot se leaga de cuvinte/formulari: in CIM este prevazut "activitatea se desfasoara la sediul firmei", nu scrie "sediul social" ... pot demonstra existenta acestui sediu, din provincie, cu martori, facturi chirie spatiu, facturi utilitati, etc ? Sunt obligati sa le puna la dispozitia instantei la cererea mea?
3. Eu zic ca daca ma dau afara asa cum e corect, cf. art 65, cu plata obligatiilor curente + 1 salariu compensatoriu, ei ies mai ieftin decat daca imi platesc obligatiile curente pe perioada cat "fabrica" avertismente, penalitati sau ce le-o mai trebui sa ma concedieze cum vor ei + onorariul avocatei in caz de proces. Am dreptate? sau daca pierd procesul, tre sa platesc eu onorariul avocatei lor?

mi-e rau!!! ma duc sa iau copilul de la gradi, si desara o sa citesc raspunsurile vs
merci
gaby

Alte discuții în legătură

Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Somaj anca33a anca33a Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca este valabil sa se primeasca minim un salariu compensatoriu daca sau facut concedieri colective,si daca este ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)