Ca in orice meserie, sunt si avocati care le place ceea ce fac si se dedica total unui caz, si sunt si din aceia care fac "de mantuiala". Deci sunt si avocati buni, sunt si avocati mai putin buni ca sa nu spun altfel.
Cand vine vorba de penal, ani buni din viata unui om(vinovat sau nu) sunt in mainile avocatului.
Asadar, un om simplu si fara experienta, cum poate sa stie daca a "aterizat" pe mainile unui avocat bun care va face intr-adevar tot ve se poate face sa-si ajute clientul?
Dupa ce ar trebui sa-si dea seama un om simplu daca un avocat este bun sau nu?
Claudiu, mesajul tau e genul de discurs "edificator" care te face sa uiti de unde ai venit si unde te duci... Atat de mult le clarifica pe toate...
Nu am inteles absolut nimic si nu vad cum un om ar putea intelege ceva coerent din mesajul tau.
Ca nimeni nu e neprofesionist, ca unii sunt mai buni profesionisti, ca orice avocat poate obtine o solutie (!?)... idei care nu vad cum ajuta un om care cauta raspuns la intrebarea subiectului de fata... :O
Mai citesc faptul ca cei cu o anukmita reputatie onorabila sunt fortat parca sa ceara onorarii foarte mari ca altfel... bate toata lumea la usa lor si-i lasa fara timp! Pai, unde scrie in legislatia noastra ca nu-i putem refuza? Asa, gen: imi pare rau, nu mai am timp! Fara sa ceri onorarii mari...
Mai aflu ca onorariile sunt atat de mari ca, pe langa faptul ca nu pot fi reproduse (?? nu stim sa numaram pana acolo sau ce?) mai fac si ca oamenii sa nu poata intra fara recomandare la acei avocati. Pai sa clarificam: onorariu mare sau recomandare? Sau e totuna?
Daca vii pe baza de recomandare dar nu ai bani de onorariul ala mare?
Aia cu angajatul mai multor avocati ca sa fie profesionisti... cine? Avocatii angajati sau justitiabilii care-i angajeaza? Ca a iesit o varza din exprimarea aia, ca pare ca un singur avocat nu e profesionist. Ca si cum avem nevoie sa ne supraveghem unii pe altii, altfel... varza!
Pe cuvantul meu daca puteai arata o atitudine mai defavorabila a unui avocat... :slap: Nu mai stie omul pe unde sa soata camasa, maneca si ce-o mai avea el de scos cu ajutorul unui avocat... asta dupa mesajul asta.
Ceata s-a coborat pe creierul meu citind ca trebuie sa.mi angajez un avocat... "cum ar fi mai bine". :O
Avlil, eu sunt convins ca ai inteles foarte bine ceea am spus.
Am facut precizari cu privire la ceea ce a spus Morebyte.
Am aratat clar ca omul de rand nu isi poate angaja un avocat cu o reputatie solida.Nu vreau sa dau nume dar nici nu trebuie.
Unii colegi chiar au o vorba, pana si aerul pe care il respiri acolo costa bani.
Sau poate ca eu cunosc situatia si tu nu.
Anterior am aratat cum isi poate angaja un om un avocat.Fiecare si-a expus un punct de vedere.
Ceea ce a aratat Morebyte presupunea o precizare despre reputatie solida.Acum sigur ca fiecare poate vede intr-un fel sau in altul notiunea de reputatie solida.
Mi-am expus punctul de vedere cu privire la lucruri pe care le cunosc.
Ideea cu recomandarea era tocmai aceea ca se vine pe baza de recomandare tocmai ca persoana este solvabila.Aceasta era ratiunea recomandarii si nu sa fie recomandata sa piarda timp si avocatul si clientul pt ca nu isi poata sa achite onorariul.
Nu iti pot da mai multe detalii pe forum.
Parerea mea este ca spre deosebire de SUA, procesele aproape ca nu pot fi procese din motive pe care le cunosti.
Si prestatiile avocatilor sunt altfel decat in SUA.
De pilda, noul presedinte al SUA este si avocat si mie imi place in mod deosebit stilul lui de a vorbi.Arata-mi si mie un avocat roman care poseda atat de bine arta oratoriei.
Sau daca nu ai cunostiinta de faptul ca exista si posibilitatea ca un justitiabil sa isi angajeze mai multi avocati afla ca se practica in Romania si nicunul dintre avocati nu se simte lezat de prezenta celuilalt.In procesele penale cine isi permite isi angajeaza mai multi avocati si fiecare avocat se ocupa de apararea sa ( unii pledeaza pe fondul cauzei altii invoca vicii de procedura).Iti poti da seama cat are de lucru instanta in asemenea situatii.
JH, sunt interesante intrebarile tale retorice.Si la intrebarile retorice nu se raspunde.
Atat doar ca intrebarile mele nu erau deloc retorice...
Pentru ca nu-mi pot deloc explica cum poate fi un onorariu fascinant...
Pentru intelesul intrebarii vezi definitia "fascinant" din dex...
JH, nu eu am introdus notiunea de fascinat in topic.
Intrebarile tale sunt retoririce.
Nu ne poti convinge de ceva contrar.
Poate ca nu le-ai formulat intr-un mod potrivit de aceea par retorice.
Daca ai inteles notiunea de fascinant intrebarea ta oricum nu isi mai are rostul.