in ultima sedinta a adunarii generale, presedintele a adus pe ordinea de zi si propunerea de a fi montat un sistem de supraveghere video la intrarea in scara, sub pretextul ca i-a disparut din corespondenta de la cutia postala, "omitind" sa informeze pe cei prezenti ca din dispozitia lui au fost inlocuite vechile cutii postale sigure cu altele total nesigure, in care plicurile stau in pozitie verticale si sint vizibile cu ochiul liber, putind fi luate cu usurinta de oricine.
intrebarea ar fi ... cum pot impiedica aceasta actiune, dat fiind faptul ca ne este incalcat dreptul la viata intima si personala, exact ca in vremurile cind securitatea ne urmarea orice miscare ?
ma refer aici la acte normative si denumiri de incalcari ale dreptului care pot fi incalcate prin aceasta actiune
Adica vor sau nu, oamenii si vor trezi cu "rata" pe lista de plata pt sistemul minunat de supraveghere; dar oare chiar se justifica?? de curiozitate cat costa? are dreptul adm +presed sa decida asupra bugetului familiei Dvs?
@dborsanu
Nu vreau sa va contrazic, fiindca nu-i frumos, dar sa va exemplif:
avem unul din sediile noastre intr-un bloc la etajul 1 si vreau sa va zic ca de cand s-a montat un sistem de supraveghere video cu vreo 3 sau 4 camere pe acea scara numai la parter, nu mai este mizerie, nu mai sunt pereti zgariati, cutiile postale nu mai sunt vandalizate, nu exista scuipati pe pereti, liftul arata impecabil, sunt ghivece cu flori, etc... ce sa mai, nota 10!
Credeti-ma ca mi-as dorii asa ceva si la mine la bloc, dar...
Da, asa cum s-a aratat mai sus efectele pot fi benefice.
Doar ca acest lucru costa.
Daca proprietarii isi exprima acordul in scris in cvorumul legal in cadrul unei sedinte a adunarii generale se poate realiza acest lucru.
Dar, reversul este acela ca procesul-verbal se poate ataca in instanta asa cum am aratat mai sus.
Unii oameni poate ca nu vor sa fie monitorizati de o camera de supraveghere.Este un drept personal nepatrimonial, un drept fundamental.Pe acest considerent cel care nu este nemultumit se poate adresa instantei de judecata.
Oricum, cel care contesta trebuie sa aiba un avocat care sa stie cum sa jongleze cu aceste notiuni intrucat nu este un proces tip si nici nu cred ca a mai avut loc in Romania altul asemanator.
Daca reclamantul nu stie sa isi dovedeasca sustinerile poate pierde procesul.
Vreau si eu sa instalez camere video. Stiti cumva cat costa?
La scara noastra sunt unii care lipesc fel de fel de afise, altii rup afisele. Unii lasa punga cu gunoi in casa scarii, mazgalesc peretii, sparg geamurile, rup cablurile de tv-internet, forteaza usile si au fost chiar si cateva apartamente si boxe de pe casa scarii sparte. Nu vad cu ce sa deranjeze aceste camere video pe omul civilizat! Doar pe cei care vor sa-si faca nevoile in casa scarii si pot fi filmati in momentul intim al actiunii. Dar pentru cei care vor intradevar sa actioneze pe cineva in instanta le sugerez o institutue de stat care are bani, nu o asociatie in care suntem si membrii. Vedeti ca pe strazi sunt instalate foarte multe camere de luat vederi si la celalalt capat chiar sunt oameni angajati care stau 24 de ore din 24 cu ochii pe monitoare. Actiaonati in instanta primaria.
Bafta!
Camere video bloc
Waters
La blocul in care locuiesc s-a decis instalarea de camere video prin vot majoritar (dar nu unanim) al locatarilor participanti la ultima sedinta de bloc. M-am ... (vezi toată discuția)