avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistem de supraveghere video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistem de supraveghere video

in ultima sedinta a adunarii generale, presedintele a adus pe ordinea de zi si propunerea de a fi montat un sistem de supraveghere video la intrarea in scara, sub pretextul ca i-a disparut din corespondenta de la cutia postala, "omitind" sa informeze pe cei prezenti ca din dispozitia lui au fost inlocuite vechile cutii postale sigure cu altele total nesigure, in care plicurile stau in pozitie verticale si sint vizibile cu ochiul liber, putind fi luate cu usurinta de oricine.
intrebarea ar fi ... cum pot impiedica aceasta actiune, dat fiind faptul ca ne este incalcat dreptul la viata intima si personala, exact ca in vremurile cind securitatea ne urmarea orice miscare ?
ma refer aici la acte normative si denumiri de incalcari ale dreptului care pot fi incalcate prin aceasta actiune
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:16, 16 Ianuarie 2009
adriantot a scris:

Vreau si eu sa instalez camere video. Stiti cumva cat costa?
La scara noastra sunt unii care lipesc fel de fel de afise, altii rup afisele. Unii lasa punga cu gunoi in casa scarii, mazgalesc peretii, sparg geamurile, rup cablurile de tv-internet, forteaza usile si au fost chiar si cateva apartamente si boxe de pe casa scarii sparte. Nu vad cu ce sa deranjeze aceste camere video pe omul civilizat!

poate ca la dvs exista astfel de oameni care sint atit de "civilizati" precum spuneti, insa la noi nu este cazul.
stam intr-un cartier respectabil, cu oameni respectabili si civilizati, care stiu sa pastreze curatenia cu mult inainte de mutarea in bloc a acestui individ care a preluat presidentia asociatiei (s-a mutat acum 2 ani)
am mai scris si mai repet ... motivatia montarii acestui sistem video este ca i-ar disparut din corespondenta pe care trebuia sa o primeasca. a uitat insa ca in vara s-a renovat scara si, la cererea expresa a acestuia, au decis inlocuirea cutiilor postale vechi, dar sigure, cu altele noi la care se se vede cu ochiul liber orice plic existent in cutie, multe din plicuri chiar neincapind in cutie. la cutiile vechi puteai lipsi chiar si o luna de acasa, ca gaseai corespondenta in cutie si nimeni nu stia ca este aproape plina cutiuta postala.
motivatia ascunsa este supravegherea traficului uman in scopul introducerii la intretinere a celor care vin in vizita la cei din bloc. nu stiu daca va mai amintiti, dar am deshis un topic referitor la cele minim 15 zile de la care proprietarii pot fi scutiti de la plata intretinerii, la cerere. si va spuneam atunci ca au decis in comitetul executiv ca sa nu mai fie scutiti decit cei care lipsesc de la domiciliu o luna intreaga sau mai multe luni, incalcind astfel legea 230/2007, desi una dintre obligatiile presedintelui este tocmai sa supravegheze respectarea legii.
prin montarea sistemului video, daca vin cu cineva acasa si ramine peste noapte la mine, dupa vizionarea inregistrarilor va introduce automat o persoana in plus la intretinere doar pt o singura noapte. vi se pare normala aceasta situatie ?
Lipsa lor de ocupatie da altora dureri de cap. Acest presedinte e ales "pe viata"?
E cu dus si intors.Curatenia pe scara poate fi un pretext asa cum s-a sustinut mai sus pt incalcarea unor drepturi.
Cel mult se poate pune camaera langa cutia de scrisori in asa fel incat sa se vada numai cine umbla la cutiile de scrisori fara a se vedea persoanele care intra in bloc.

Oricum, ca probe exsita probleme pe legislatia actuala daca ramane sau nu cineva peste noapte.

Dar legile se mai modifica.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

E cu dus si intors.Curatenia pe scara poate fi un pretext asa cum s-a sustinut mai sus pt incalcarea unor drepturi.
Cel mult se poate pune camaera langa cutia de scrisori in asa fel incat sa se vada numai cine umbla la cutiile de scrisori fara a se vedea persoanele care intra in bloc.

Oricum, ca probe exsita probleme pe legislatia actuala daca ramane sau nu cineva peste noapte.

Dar legile se mai modifica.

Totusi am o intrebare:
Daca se incalca nu stiu ce drepturi, cu portarul angajat la usa blocului cum este? Nu-i cam tot aia? Portarul nu vede? nu aude?
Mai spunea cineva pe aici ca portarul mai umbla si cu vorba, etc, pe cand o camera nu are cum sa minta!

Apropo, daca trebuie Adunare Generala fiindca este investitie la partile comune, nu? fiindca daca cu acceasi suma as repara, sa zicem ascensorul din cauza unui defect, nu trebuie Adunare General, nu?

Numai bine.
Eu ma gandeam ca acea camera sa fie pusa in cutia de scrisori a presedintelui, indreptata spre perete si s-o plateasca presedintele ca sa-i treaca cheful de a mai primi comisioane grase..... si nu se repara nici liftul ca se poate merge si pe scari, ca nu i-a facut mama lor cu lift la poarta..... si mai bine sa ne lase in pace si administratorul si presedintele..... ca nu ne-am nascut cu administrator in curte...... :P

Alte discuții în legătură

Supraveghere video pe scara blocului forumistul forumistul Recent, o firma de supraveghere a facut contract cu administratia blocului in care locuiesc si a instalat camere de supraveghere la intrarile scarilor blocului ... (vezi toată discuția)
Camere video bloc Waters Waters La blocul in care locuiesc s-a decis instalarea de camere video prin vot majoritar (dar nu unanim) al locatarilor participanti la ultima sedinta de bloc. M-am ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)