avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistem de supraveghere video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistem de supraveghere video

in ultima sedinta a adunarii generale, presedintele a adus pe ordinea de zi si propunerea de a fi montat un sistem de supraveghere video la intrarea in scara, sub pretextul ca i-a disparut din corespondenta de la cutia postala, "omitind" sa informeze pe cei prezenti ca din dispozitia lui au fost inlocuite vechile cutii postale sigure cu altele total nesigure, in care plicurile stau in pozitie verticale si sint vizibile cu ochiul liber, putind fi luate cu usurinta de oricine.
intrebarea ar fi ... cum pot impiedica aceasta actiune, dat fiind faptul ca ne este incalcat dreptul la viata intima si personala, exact ca in vremurile cind securitatea ne urmarea orice miscare ?
ma refer aici la acte normative si denumiri de incalcari ale dreptului care pot fi incalcate prin aceasta actiune
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:16, 16 Ianuarie 2009
Daca doresti informatii despre sisteme de supraveghere te rog contacteaza-ma pe sebi_bishop@yahoo.com
rekul05 a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

E cu dus si intors.Curatenia pe scara poate fi un pretext asa cum s-a sustinut mai sus pt incalcarea unor drepturi.
Cel mult se poate pune camaera langa cutia de scrisori in asa fel incat sa se vada numai cine umbla la cutiile de scrisori fara a se vedea persoanele care intra in bloc.

Oricum, ca probe exsita probleme pe legislatia actuala daca ramane sau nu cineva peste noapte.

Dar legile se mai modifica.


Totusi am o intrebare:
Daca se incalca nu stiu ce drepturi, cu portarul angajat la usa blocului cum este? Nu-i cam tot aia? Portarul nu vede? nu aude?
Mai spunea cineva pe aici ca portarul mai umbla si cu vorba, etc, pe cand o camera nu are cum sa minta!

Apropo, daca trebuie Adunare Generala fiindca este investitie la partile comune, nu? fiindca daca cu acceasi suma as repara, sa zicem ascensorul din cauza unui defect, nu trebuie Adunare General, nu?

Numai bine.



Portarul poate sa fie obligat la confidentialitate cu privire la ceea ce vede.
Camera de supravegher nu este subiect de drept.
Si eu sunt de parere ca ar trebui Adunare Generala.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video pe scara blocului forumistul forumistul Recent, o firma de supraveghere a facut contract cu administratia blocului in care locuiesc si a instalat camere de supraveghere la intrarile scarilor blocului ... (vezi toată discuția)
Camere video bloc Waters Waters La blocul in care locuiesc s-a decis instalarea de camere video prin vot majoritar (dar nu unanim) al locatarilor participanti la ultima sedinta de bloc. M-am ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)