avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare firma de plasare a fortei de munca caen 7810
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare firma de plasare a fortei de munca caen 7810

Buna ziua,
As dori sa deschid acest topic deoarece discutiile din cate am vazut sunt mai vechi si pentru mine este de interes. Am deschis de curand o firma cu obiectul principal de activitate: Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului - CAEN 7820. Am depus documentatia la ministerul muncii pentru autorizare. Intrebarea ar fi: in conditiile date imi trebuiesc alte avize daca vreau sa ma autorizez si pe codul caen 7810 -Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca? Mentionez ca in statut figureaza ca activitate secundara si acest caen 7810. Stiu ca mai trebuie sa iau un aviz de la Avocatul Poporului ca operator de date cu caracter personal. Dar in rest sunt ok, oare avizul dat pentru 7820 este valabil si pentru 7810 sau trebuie sa o iau de la capat?
Va multumesc pentru ajutor.
In vederea obtinerii autorizatiei de functionare ca agenti de munca temporara, persoanele juridice, denumite in continuare solicitanti, trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa fie persoane juridice constituite potrivit legii si sa aiba prevazut in actul constitutiv, ca obiect principal de activitate, „Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului conform codului CAEN”;
b) sa nu inregistreze debite la bugetul de stat sau la bugetele locale;
c) sa nu figureze in evidentele cazierului fiscal cu fapte sanctionate de reglementarile financiare, vamale si nici cu cele care privesc disciplina financiara;
d) sa nu fi fost sanctionate contraventional, in ultimele 24 de luni anterioare datei formularii cererii de autorizare, pentru incalcarea prevederilor legislatiei muncii, comerciale si fiscale; contraventiile cu privire la care exista o actiune pe rolul instantelor de judecata vor fi luate in considerare numai daca pana la data solutionarii cererii de autorizare s-a pronuntat cu privire la acestea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila;
e) sa constituie garantia financiara in cuantumul a 25 de salarii de baza minime brute pe tara, garantate in plata, la care se adauga contributiile datorate de catre angajator bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru somaj si bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii.

In scopul obtinerii autorizatiei de functionare, solicitantii depun la agentiile teritoriale pentru prestatii sociale o cerere insotita de un dosar de autorizare care trebuie sa contina urmatoarele documente:
a) actul constitutiv sau actul aditional la actul constitutiv, dupa caz, in care sa fie mentionat obiectul de activitate,„Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului conform codului CAEN, in copie legalizata;
b) certificatul de inregistrare la registrul comertului, emis de oficiul registrului comertului, in care sa fie mentionat obiectul principal de activitate, „Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului conform codului CAEN, in copie legalizata;
c) cazierul fiscal;
d) certificate eliberate de institutiile competente, care sa ateste indeplinirea conditiei de a nu inregistra debite la bugetul de stat sau la bugetele locale;
e) certificat constatator eliberat de oficiul registrului comertului, care trebuie sa cuprinda mentiuni din care sa rezulte ca solicitantii nu se afla in procedura de reorganizare sau faliment, potrivit legii;
f) dovada constituirii garantiei financiare;
g) declaratie pe propria raspundere a solicitantului din care sa reiasa ca nu a fost sanctionat contraventional, in ultimele 24 de luni anterioare datei formularii cererii de autorizare, pentru incalcarea prevederilor legislatiei muncii, comerciale si fiscale; contraventiile cu privire la care exista o actiune pe rolul instantelor de judecata vor fi luate in considerare numai daca pana la data solutionarii cererii de autorizare s-a pronuntat cu privire la acestea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabil
Va multumesc frumos.

Nu se va face plasare si nici angajare temporara.
Contractele de munca vor fi incheiate pe perioada nedeterminata, nu determinata; contractul si conditiile se vor incheia/stabili direct intre angajat si angajator; societatea de intermediere doar va furniza CV-urile si datele de contact, si va sustine o intalnire preliminara.
Angajatorul va efectua toate formele legale de angajare in strainatate.
Intre angajat si societatea de intermediere nu va exista o relatie.
Se va realiza un website pe care interesatii vor alica direct la posturile publicate de angajatorul din strainatate. Societatea de intermediere va fi mandatarul angajatorului. Intre angajator si societate se va incheia un contract de mandat in vederea reprezentarii pentru selectarea de personal si sustinerea unei intalniri preliminare.

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic
atunci e caen 7810 pentru selectie, recrutare , comision trebuie sa stiti juridic ce responsabilitati va asumati, aici va trebuie psiholog si licenta emisa .
Va multumesc, puteti sa imi indicati ce licenta este necesara si legea aplicabila?

Cu stima.
Va multumesc frumos!

1. Puteti sa enumerati legislatia aplicabila privind autorizarea/licentierea acestei activitati si privind personalul si dotarile necesare?

2. Ne este necesara pentru a analiza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca agentia, deoarece nu ne este clar:

a. - privind personalul, inspectorul de resurse umane autorizat are dreptul de a a efectua recrutare. Exista prevederi speciale care impun angajarea de psihologi/experienta/un numar impus de personal?
b. - referitor la spatiu, care sunt conditiile si dotarile necesare? Exista prevederi legale, o procedura?

3. Se aplica conditia garantiei financiare sus amintite si pentru acest tip de activitate?

4. Ce tip de contract incheie agentia de intermediere cu persoanele aplicante? Persoanele aplicante pot achita un comision sau o taxa societatii de intermediere?


Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Autorizatie ministerul muncii si solidaritatii sociale LucianLesanu LucianLesanu Buna seara! Am depus actele pentru a infiinta o societate cu raspundere limitata, la indrumarea unui consultant, cu codul 7810. Activitatea mea ar fi sa ... (vezi toată discuția)
Leasing forta de munca in germania IBINGINER IBINGINER Posed contract de liesing cu fírma din Germania pentru a inchiria forta de munca Vor fii platiti conf legislatiei germane Firma mea cu care vreu sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma in romania cu diferite meserii pentru prestari servicii in germania aura rubica aura rubica Buna ziua. Va rog sa ma indrumati in ceea ce priveste angajarea in Romania, pe diferite meserii, in functie de solicitarile unor societati din Germania.Ma ... (vezi toată discuția)